Slik har du aldri sett politiet tidligere: se patruljens elleville video fra hjemmekontoret

Ansatte i politiet har gått i studio for å synge noen linjer om hvordan det er å være i hjemmekontor i disse koronatider.

SYNGER AV FULL HALS: Her synger politibetjentene i politiets nettpatrulje fra hjemmekontoret.  Foto: Ronald Johansen og skjermdump

nyheter

Fredag har Politiets nettpatrulje i Troms lagt ut en video på Facebook som de kaller «Heimekontor». I innlegget står det:

«I Troms politidistrikt skjuler det seg noen kunstneriske sjeler, som i et forsøk på å oppmuntre dere i en spesiell tid har laget en sang om det å sitte på hjemmekontor.

Nettpatruljen synes det er gøy å vise mangfoldet i politiet, og kan avsløre at politibetjent Simon Almås er en strålende representant for det. Han har brukt mange dugnadstimer på dette, og er både musiker, produsent og filmregissør. Vi er stolte over å ha slike arbeidstakere hos oss.

Magne Løkås fra Mosjøen har lånt oss den nydelige melodien til sin «Byen og Verket» og med nyskrevet tekst for anledningen ble dette et lite stykke Covid-magi.

Vi håper denne faller i smak, og husk å ta vare på hverandre. Vi gleder oss til normalhverdagen også i politiet
– Vi ville by på oss selv

Politiets nettpatrulje driver med forebyggende arbeid og det er denne avdelingen som har tatt initiativ til å lage en sang og en video som de kunne dele på Facebook-siden.

– Mange sitter nå på hjemmekontor og det gjelder også en del av oss i politiet, sier Lise Folkestad fra politiets nettpatrulje.

Folkestad og kollegene har lagt ut mye informasjon om smittevern og lignende de siste ukene, men fikk lyst til å gjøre noe litt annerledes.

– Vi kasta ulike ideer opp i lufta. Jeg spurte noen om de ville lage en sang og tenkte at det var en artig vri hvor vi skulle by på oss selv, sier Folkestad.


Brudd på smittevernreglene har ført til tre reaksjoner fra politiet

Politiet har opprettet syv saker relatert til karantenebrudd, korona og smittevern.


– Kjempeartig

Folkestad sier at de har spilt inn videoen selv og at det er ansatte i politiet som synger.

– Jeg spurte noen av de musikalske kollegene mine om de kunne lage en sang, og så har vi fått med andre fra ulike avdelinger i Tromsø til å synge, sier hun.


Flere utesteder åpner snart dørene igjen: - Har ikke peiling på hvordan det blir

Byen begynner å våkne til liv igjen under koronakrisen. Ølhallen og Tromsø Jernbanestasjon føyer seg inn i rekken av dører som på ny åpnes og satser begge på en rolig gjenåpning til uken.


Hun sier at stuntet har gitt mersmak og at det frister til gjentakelse.

– Dette var kjempeartig og responsen fra folk har vært veldig positiv. Folk takker oss for den jobben vi gjør og det er veldig koselig å se.