Langer ut mot Ap: «Tromsø Arbeiderparti må ha god råd når de kan tillate seg å slenge et prosjekt som ville skapt mange lokale arbeidsplasser på dynga»

Tidligere stortingsrepresentant Anne Marit Bjørnflaten uttrykte sin misnøye etter det ble kjent at Arbeiderpartiet kommer til å stemme mot utbyggingen av Arctic Center.

SKUFFET: Anne Marit Bjørnflaten uttrykte sin misnøye over at Arbeiderpartiet kommer til å stemme mot utbyggingen av Arctic Center.  Foto: Privat

nyheter

Saken, som skal opp i kommunestyret onsdag, har allerede bred støtte fra de borgerlige partiene, men trenger positiv respons fra et av de store posisjonspartiene om planene skal bli realisert.

Fredag kveld ble det klart at Arbeiderpartiet vil stemme nei til å utbygge Arctic Center.


Ap sier nei til Arctic Center. Gunnar Wilhelmsen: – Det kommer en pressemelding

Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) har eierinteresser i prosjektet og får nå sitt eget partiet imot seg i saken om utbyggingen av alpinanlegg og hyttelandsby i Håkøybotn.


Sjelden vært så skuffet

Det har fått blant andre Anne Marit Bjørnflaten, som er gift med ordfører Gunnar Wilhelmsen, til å reagere. I et lengre innlegg på Facebook uttrykker den tidligere stortingspolitikeren sin misnøye.

«Jeg er dønn inhabil, men sjelden har jeg vært så skuffa over Tromsø Arbeiderparti som nå. I ei tid der reiselivsnæringa står i sin verste krise, velger Tromsø Arbeiderparti altså å si nei til Arctic Center.»

Les hele innlegget nederst i saken.

Videre skriver hun at 63 prosent av de som jobber innenfor overnatting og servering i Tromsø nå får dagpenger under koronakrisen.

«Mange av dem har trolig ikke en jobb å gå til når krisa er over. Jeg snakker daglig med fortvilte reiselivsbedrifter og -ansatte som ikke vet hvordan de skal komme seg gjennom krisa.»

Hun hadde ikke sett for seg at Arbeiderpartiet skulle stemme mot utbyggingen.

«Tromsø Arbeiderparti må ha god råd når de kan tillate seg å slenge et prosjekt som ville skapt mange lokale arbeidsplasser på dynga. Reiselivsaktørene som kjemper hver dag med ryggen mot veggen mot konkurs, har det ikke. At det var Tromsø Arbeiderparti som, etter å ha støttet prosjektet i 21 år, skulle dolke det lokale reiselivet i ryggen i den verste krisa som har truffet næringa - det hadde jeg aldri trodd.»


Arctic Center henger i tynn tråd – stor splittelse få dager før vedtaket blir tatt

Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet er splittet i synet på Arctic Center i Håkøybotn – få dager før kommunestyret skal si ja eller nei til planene.


Må satse på næringen

Bjørnflaten skriver i innlegget at reiselivet er en av de næringene man skal leve av når olje og gass fases ut.

«Da trenger vi folk som ønsker å investere i næringa, og da trenger vi motorer som kan trekke turister. Det er også de små reiselivsbedriftene avhengig av. Og vi trenger det mer i denne krisa enn noensinne.»

iTromsø har vært i kontakt med Bjørnflaten som ikke ønsker å kommentere ytterligere.