I dag begynner bussene å gå som normalt igjen

Etter flere uker med redusert busstilbud begynner bussene å gå som normalt igjen, men en rekke tiltak og reiseråd må fortsatt følges.

I dag begynner bussene å gå som normalt igjen. Foto: Ronald Johansen  

nyheter

Bussene i Tromsø har kjørt med reduserte avganger i perioden skolene har vært stengt. I dag gjenåpner skolene for 1. til 4. klasse, og busstilbudet går tilbake til normalen igjen. Det skriver Troms og Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.

De presiserer likevel at situasjonen i kollektivtrafikken ikke er i en normaltilstand, og at en rekke tiltak og reiseråd må følges for å forhindre smitte.

– Det viktigste rådet vi kan gi er at passasjerer holder god avstand og unngår kollektivreiser hvis de kan. Vi oppfordrer alle som har mulighet til å kjøre privat om å gjøre det, sier fylkesordfører i Troms og Finnmark fylkeskommune, Ivar B. Prestbankmo (Sp).

– Vi har, så langt det har vært mulig, planlagt busstilbudet slik at passasjerer skal kunne holde god avstand, fortsetter han.


Drivstoffavgift: Vil sikre de 33 farligste skoleveiene

Neste uke skal kommunestyret vedta om man vil fordoble drivstoffavgifta i Tromsø. Halvparten av økningen vil i så fall gå til å sikre byens 33 farligste skoleveier.


Smittevern for skoleskyss

Bussene som kjører skoleskyss er tilbake i drift i dag, men har redusert kapasiteten med 50 prosent. Elevene må sitte med minst ett tomt sete mellom hver elev, og holde en meters avstand mens de venter på bussen. I tillegg er det satt inn ekstra renholdtiltak av transportmidlene, og tiltak som begrenser kontakt mellom sjåfører og passasjerer.

– Elevene som har skoleskyss eller tilrettelagt transport skal føle seg trygge når de reiser. Det har vi tilrettelagt for, sier Prestbakmo.


Gir 5 mill. for at de som ikke er i stand til å ta bussen skal få varer kjørt hjem

– Brukere av TT-kort fra fylkeskommunen, som ikke er i stand til å ta offentlig transport og handle på butikken selv, får nå mulighet til å få hjemkjørt varer med drosje, melder fylkesråd Kristina Hansen (Ap).