Ap-sjefen begrunner Arctic Center-nei: - Kanskje den vanskeligste saken jeg har behandlet som politiker

Mange timer på overtid valgte Arbeiderpartiet til slutt å si nei til Arctic Centers hyttelandsbyplaner, og dermed nei til hele prosjektet slik det foreligger.

Vanskelig sak: Jarle Heitmann (Ap) mener Arctic Center er en av de vanskeligste sakene han har håndtert som politiker.  Foto: Ronald Johansen

nyheter


– Gruppa har tatt en avgjørelse, og sånn ble det når vi ikke nådde gjennom med vårt primære standpunkt, sier Ap-gruppeleder Jarle Heitmann.

Ap ønsket egentlig å sende reguleringsplanene til Arctic Center tilbake til administrasjonen, med en rekke krav som måtte oppfylles før de kunne støtte planene. Forslaget ble behandlet som et utsettelsesforslag, og nedstemt.

Ap stemte deretter for alpinbakken, men mot hyttelandsbyen til Arctic Center.

– Vi har alltid vært for alpinanlegg og sjølve anlegget. Det vi gikk imot og står fast på, er at hyttelandsbyen er problematisk. Nå kan en utbygger velge å gjøre justeringer på planen og fremme den på nytt. Vi har signalisert hva vi mener bør endres, for at vi skal kunne vedta planen.

På overtid

Saken skulle behandles på formiddagen, men ble ikke klar før på tidlig kveldinga. Ap hadde ikke klart et standpunkt før flere timer etter møtestart.

– Vi jobbet veldig med å komme med et godt kompromiss som kommunestyret kunne gått for, men når de sa nei til vårt forslag så stemte vi nei til reguleringsplanen, sier Heitmann.

- Vil du oppfordre Arctic Center til å revidere planene, og få saken behandlet på nytt?

– Det er opp til dem. Jeg tar gjerne en prat med Arctic Center, men ikke i dag.

– Dette har vært en vanskelig sak, og kanskje den vanskeligste saken jeg noen gang har håndtert som politiker, fordi den har vært så ufattelig delt. Det har vært vanskelig å ta en avgjørelse, fordi partiet har dratt i helt ulike retninger.

Partiet vedtok å binde gruppa til å stemme samlet, men Inge Takøy valgte å bryte ut og støtte reguleringsplanen til hyttelandsbyen.

– Det får han kommentere sjøl. Vi vil ta det internt i gruppa, sier Ap-gruppeleder Jarle Heitmann.

Opposisjonen: - Næringsfiendtlig

Både Høyre og Frp sparte ikke på kruttet under debatten mot Ap, og rettet svært sterk kritikk mot partiets håndtering av saken.

- Dette har vært et absurd teater. Det er sterkt beklagelig å se den næringsfiendtlige holdningen Arbeiderpartiet viser, sier Frp-topp Bjørn-Gunnar Jørgensen, når avstemningen er avsluttet.

SKUFFET: Bjørn-Gunnar Jørgensen (Frp) karakteriserer Ap som næringsfiendtlig etter deres behandling av saken. 

Høyre-gruppeleder Sebastian Henriksen stemmer i:

- Arbeiderpartiet viser igjen at de ikke er til å stole på når det kommer til forutsigbarhet for næringslivet. I en tid hvor vi trenger flere arbeidsplasser, mer utvikling og forutsigbarhet gjør de det stikk motsatte. Vi er skuffet over resultatet og mener Tromsø igjen sier nei til utvikling

SV: - Glad

Åsne Høgetveit har frontet saken for SV, og er glad for utfallet:

GLAD: Åsne Øysteinsdotter Høgetveit (SV) er glad for utfallet i kommunestyret. Foto: SV 

Jeg er virkelig glad for utfallet om at planen for hytteutbygging ikke gikk gjennom. Det er utrolig mange som har arbeidet knallhardt og kommet med godt begrunnede motargument i denne saka. Og det kjennes bra når det er dette som vinner fram. Det er en seier at et så rikt område som Finnheia er, både for klima, miljø, og friluftsliv for alle, får forbli i sin nåværende form, sier hun, og legger til at Tromsø trenger å fortsette diskusjonen om hva slags reiselivsdestinasjon Tromsø skal være.