Vegvesenet holdt tungbilkontroll: - Jeg må si det har vært ganske så greit

Statens vegvesens kontrollører opplever færre graverende tilfeller under sine kontroller av tungbiler. – Heldigvis for det, sier Roger Furumo.

KONTROLLERER: Roger Furumo, fagkoordinator i Statens vegvesen. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

En norsk tilhenger ble under en kontroll på Nordkjosbotn i går avskiltet. Den var ikke i teknisk forsvarlig stand, det kommer fram i en rapport fra Statens vegvesen.

Total 63 tungbiler ble kontrollert på stasjonen, hvorav én tilhenger ble avskiltet. I tillegg ble et vogntog ilagt bruksforbud grunnet stor avrenning av last, og et annet vogntog ble innkortet før det fikk kjøre videre.

Utover det ga kontrollene ok resultat, heter det i rapporten.

Roger Furumo i Statens vegvesen forteller til iTromsø at kontrollene den siste tiden har gitt greie resultat.


Debatt

Tryggere transport på norske veier

Våren med fuglekvitter, bjørkeløv og markblomster er her for fullt. Likevel bør vi ikke glemme det som skjer hver vinter, nemlig at en rekke vogntog kjører seg fast eller kjører av veien.


– Jeg må si det har vært ganske greit, litt småtteri med tanke på dekk og teknisk stand. Ellers har det vært veldig bra, i den store sammenhengen.

– Nå på slutten av vinterkontrollene, og vi ser at dekkene skal kjøres lengst mulig ut. Det hender at det blir gebyr til fører, men de graverende tilfellene har vi ikke hatt. Heldigvis for det.

Han opplever at det har vært noe redusert trafikk av godstransport den siste tiden, men at det den siste uken har begynt å bli større pågang.


– Næringa må ta ansvar. Det er så enkelt som at de må nekte å sende varene

Geir Mo i Norsk lastebileierforbund er tydelig på at transportkjøperne må ta enda større ansvar for å få farlige vogntog av norske veier.