Se video her:

Skrev en sang for å muntre opp sine kolleger – nå har videoen blitt sett 6.000 ganger

To ansatte ved omsorgstjenesten på Kvaløya ville lage en sang og en video for å muntre opp sine kolleger mens koronaviruset har snudd hverdagen på hodet. Til nå har videoen blitt sett over 6.000 ganger på facebook.

Koronasangen sunget av de ansatte for å muntre opp.

nyheter

Anja Kaldager Josefsen og Line Moritsøy Johnsen jobber til daglig i omsorgstjenesten på Kvaløya. Onsdag i forrige uke la de ut en video av seg selv, hvor de sang og spilte en sang dedikert til alle som jobber i helsevesenet mens koronaviruset herjer over verden.

– Mange i helsevesenet står nå i en helt ny situasjon. Ting er annerledes, sier Josefsen, og legger til at de ønsket å spre litt glede med sangen.


Slik har du aldri sett politiet tidligere: se patruljens elleville video fra hjemmekontoret

Ansatte i politiet har gått i studio for å synge noen linjer om hvordan det er å være i hjemmekontor i disse koronatider.


– Litt satt på spissen

De forteller at de har et godt kollegialt miljø på arbeidsplassen, og at dette ikke er den første videoen de har laget.

– Vi er en kreativ gjeng som jobber her, og mange av de ansatte har laget små videoer vi har delt internt, sier Johnsen, som jobber som miljøterapeut.

– Det var Lines idé å lage en sang om koronasituasjonen, sier Josefsen, som er ansatt som assistent.

De bestemte seg for å skrive en sang om arbeidshverdagen til helsearbeiderne som hver dag må dra på jobb mens koronaviruset herjer. Sangteksten har de skrevet selv, mens melodien kommer fra sangen «Har du fyr» av Hekla Stålstrenga.

Den ferdige videoen bestemte de seg for å dele åpent på Facebook.

KORONASANG: Line Moritsøy Johnsen (til venstre) og Anja Kaldager Josefsen skrev ny tekst til låta «Har du fyr» av Hekla Stålstrenga, og den resulterende videoen har nå blitt sett over 6.000 ganger på Facebook.   Foto: Skjermdump

– Sangteksten er jo litt satt på spissen, men ting har virkelig endret seg i arbeidshverdagen, sier Johnsen.

Håndsprit, hygiene, pustemasker og sosial distansering er blant temaene som nevnes i låten.

– Det er et veldig stort fokus på at folk skal holde seg hjemme og ikke være sosial. Men vi er en stor yrkesgruppe som er nødt til å dra på jobb, og det er en del nye vurderinger man ikke har vært nødt til å ta stilling til før, legger Josefsen til.


Ansatte på Ishavsbyens VGS sprer glede med video: – Vi ville gjøre noe fint for de ansatte og elever

I disse koronatider har de fleste hjemmekontor, som fører til at mange savner kollegene sine. Derfor bestemte noen av de ansatte ved skolen seg for å spille inn en video for å spre godt humør og god stemning.


Sett over 6.000 ganger

Videoen ble lagt ut på Facebook onsdag i forrige uke, og har siden da blitt sett over 6.000 ganger, og blitt delt 130 ganger.

– Det har tatt litt av, mer enn vi trodde det skulle gjøre. Det er så mange som har delt den at vi har helt mistet oversikten, sier Josefsen.

De mener at mange kan kjenne seg igjen i sangens budskap, og forteller at de har fått mye positiv tilbakemelding på videoen.

– Mange står i en lignende situasjon, ikke bare helsearbeidere. Tror den traff ganske mange, og jeg håper den kan spre litt glede, sier Johnsen.

Selv om de synger om komplikasjonene rundt det å jobbe i helsevesenet i koronakrisen, understreker begge at de er takknemlige for at de har en jobb å gå til.

– Vi har diskutert det en del, og vi er heldige som har en jobb å gå til, sier Johnsen.

– Mange jeg kjenner har blitt permittert, og det er en usikker økonomisk tid for mange. Jeg kjenner meg kjempeheldig som har en jobb, det er ikke synd i meg, sier Josefsen.