Åpner for trafikkopplæring og oppkjøring i tunge kjøretøy

Men du kan enda ikke ta kjøretimer for personbil.

ÅPNER OPP: Vegvesenet skriver at man kan ta opplæring og oppkjøring i de tyngste klassene.   Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

Statens vegvesen skriver i en pressemelding mandag at opplæring og oppkjøring i de tyngste klassene kan starte igjen. Årsaken til dette er at helsemyndighetene har endret kravet til fysisk avstand til minst én meter, og ikke to som det har vært den siste tiden.

– Nå har trafikkskolene fått klarsignal til å gjenoppta føreropplæringen i kjøretøy der man kan opprettholde en avstand på minst én meter, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Henning Harsem i pressemeldingen.


Det er mange grunner til at du burde kjøre forsiktig for tida

Vår og bare veier betyr økte fartkontroller – og økte antall fartsbøter.


Derfor vil Statens vegvesen åpne for bestilling av oppkjøring for de tyngste klassene.

Så lenge helsemyndighetenes avstandskrav er minst én meter, er det ikke aktuelt å starte trafikkopplæring eller oppkjøring i personbil nå.


Nær 10.000 førerprøver avlyst på grunn av koronakrisen

9.570 personer har fått avlyst oppkjøringen for førerkort for bil på grunn av koronautbruddet, opplyser Statens vegvesen


– Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon for trafikkskolene og for dem som gjerne skulle tatt førerkort klasse B, sier Harsem i pressemeldingen.

Det er helsemyndighetene som avgjør når trafikkskolene kan starte opp igjen trafikkopplæringen for førerkort klasse B.