Feirer «løslatelsen» av Verdensteateret med filmen «Frihetens regn»

Torsdag gjenåpner Cinemateket på Verdensteateret etter å ha vært stengt helt siden midten av mars. For å markere at den ufrivillige «fengslingen» er over, vises den klassiske fengselsfilmen «Frihetens Regn».

GJENÅPNER: Torsdag vil det igjen være mulig å se på film på Verdensteateret. Da gjenåpner Cinemateket, forteller leder Sveinung Wålengen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Det forteller leder for Cinemateket Sveinung Wålengen.

– Det passer jo kanskje ekstra godt å vise en slik film nå som det på nytt blir tillatt å gå på kino igjen, sier han.


Slik preger koronatiltakene kirkene og byens arrangører: – Vi lar ikke lenger deltakerne dyppe brødet i vinen

De mange arrangørene i Tromsø både utsetter og avlyser planlagt arrangementer.


Det vil ifølge Wålengen være en litt myk gjenåpning av Cinemateket som har vært stengt i seks uker som følge av korona-restriksjonene fra regjeringen. Torsdag starter man visninger igjen med to filmer, fredag blir det ytterligere to visninger og man avslutter med to visninger søndag.

– Det samme gjør vi i neste uke, da blir det visninger torsdag, fredag og søndag, sier Wålengen.

GLEDER SEG: Leder for Cinemateket på Verdensteateret, Sveinung Wålengen, gleder seg til å kunne vise film igjen til Tromsø-publikum.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

De øvrige filmene som vises er «Weathering with you» – en japansk animasjonsfilm, samt «Om det uendelige» av den svenske kultregissøren Roy Andersson.

– Det er premierer begge to, så vi er glade over at vi kan vise helt ny film for publikum, sier Wålengen.


50 tromsøværinger: – Dette gleder vi oss mest til å gjøre når koronakrisen er over

Klemmer, turer med venner, frihet, åpen barnehage og skole, hverdager, store middagsselskaper, konserter, teater, pub og fotball. Det er mye å glede seg til.


For å kunne gjenåpne Cinemateket må de nasjonale retningslinjene følges. Det betyr at det vil være langt fra fullt inne på Verdensteateret.

– Vi kan kun ha 50 personer i salen samtidig, og vi er nødt til å ha ordnede former for innslipp og utslipp av publikum. Vi kommer også til å samarbeide med kafeen for å få det til å gå mest mulig sikkert, sier Wålengen.

Det vil også være mulig å handle i kafeen slik at man kan ta med seg noe å spise eller drikke inn i salen.


På fredag åpner Aurora kino – slik blir den nye kinohverdagen

Til helgen kan tromsøværinger dra på kino igjen, etter at dørene har vært stengt i åtte uker.


– Det skal bli fint å kunne vise fram film igjen selv om det blir i et noe redusert omfang sammenlignet med vanlig. Vi starter litt sakte for å se om folk er klare for å gå på kino igjen for å se film, sier Wålengen.