På fredag åpner Aurora kino – slik blir den nye kinohverdagen

Til helgen kan tromsøværinger dra på kino igjen, etter at dørene har vært stengt i åtte uker.

Kinoen gjenåpner med begrensa plasser.  Foto: Jon Terje Eiterå ° Jon Terje Eiterå

nyheter

Etter å ha holdt dørene stengt i åtte uker åpner Aurora kino dørene igjen på fredag. Selv om dørene åpner igjen, er det mye som skal på plass, og de vil ikke ha full drift med det første.

Til å begynne med vil de åpne to eller tre saler, og ha to visninger i hver sal i løpet av en dag. Det vil være en begrensning på 50 personer per sal.

– Hvis man tilhører samme husstand kan man sitte sammen, ellers skal det være to seter mellom. Det er de generelle avstandsreglene som gjelder, forteller kinosjef Geir Martin Jensen.


Aurora kino åpner dørene: – Veldig glad for ønske publikum velkommen tilbake

Etter mange uker med stengte dører kan landets kinoer endelig åpne for publikum igjen. Aurora kino åpner dørene igjen 7. mai, men med flere restriksjoner.


I tillegg til at det skal være to seter mellom hver person eller husstand, vil det kun sitte publikum på annenhver rad i salene. Når en visning er gjort, vil radene byttes. I tillegg blir alle overflater spritet ned mellom hver visning. For å unngå at det blir for mange utenfor kinosalene vil det være minimum en halvtime mellom hver filmoppstart.

Kiosken åpner

Kinokiosken vil være åpen for publikum, men også der vil ting gjøres annerledes. De vil kun ta imot kortbetaling, og gulvet ved kassen vil være merket med én meter avstand.

– Det vil være det samme som i en ordinær butikk, men vi markerer opp én meter ved kassene. Så må vi forvente at folk passer på.

Selv om kinoen åpner dørene igjen, vil ikke alle ansatte kunne komme tilbake til jobb.


Aurora kino med milliontap etter at de stengte dørene

Aurora kino har tapt 1 million kroner i inntekter bare i kinokioskene etter at de 12. mars stengte dørene. Det totale tapet fram til juli vil være på rundt 16 millioner kroner.


– I normal drift har vi tre personer i kiosken, én i kaféen og to som er nede. Vi er langt unna å være der nå, forteller Jensen.

Det vil ikke være behov for mer enn én ansatt i kiosken, og kaféen vil fortsatt være stengt.

– Vi har ikke behov eller økonomi til å ha full bemanning, men noen vil kunne komme tilbake, og det er bra.

Vanskelig å få tak i filmer

Hvilke filmer som vil vises når dørene åpner til helgen, er Jensen usikker på.

– Det må avtales med de enkelte filmdistributører, og de er også permitterte. Det tar litt tid å få i gang en industri som har forholdt seg til at vi skulle være stengt til 15. juni.

– En del av filmene vi viser vil nok være det vi hadde på plakaten da vi stengte, mye av det var ikke i nærheten av ferdigspilt.

Jensen påpeker likevel at det vil bli litt å velge i, enten det blir splitter nye filmer eller ikke.