UiT-rektoren ønsker seg politisk rådgiver: – Har et stort behov

For første gang søker UiT-rektoren seg en strategisk rådgiver.

SPENNENDE: Rektor på UiT, Anne Husebekk, mener den utlyste stillingen som strategisk rådgiver er en spennende stilling. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

UiT har utlyst en strategisk rådgiver-stilling som blant annet går ut på å bistå rektor i det strategiske kommunikasjonsarbeidet, og utforme rektors budskap som formidles i taler, presentasjoner og kronikker.

Dette er en stilling som UiT ikke har hatt tidligere.


Vil ha avgangselevene tilbake på skolen mandag: – Blir veldig kort varsel

Torsdag er det ventet at Helsedepartementet kommer med ny informasjon om når de resterende elevene som har hjemmeskole skal tilbake på skolebenken. Arbeiderpartiet ønsker at elevene på 7.- og 10. trinn skal på skolen allerede mandag.


– Spennende

Anne Husebekk, rektor på UiT, ser fram til å få en person i stillingen.

– Dette er en helt ny og spennende stilling som universitetet har opprettet, og som vi har stort behov for. I universitets- og høgskolesektoren er det knyttet stor oppmerksomhet og konkurranse rundt studenter og ansatte, og universitetet skal fremstå som attraktivt og med god kvalitet som er kjent og blir brukt av blant andre politikere, beslutningstakere og departementer, sier Husebekk til iTromsø.

– Dessuten forvalter universitetet tiden til tusenvis av studenter og ansatte, og det er et stort ansvar, legger hun til.


Tromsø-utviklet test skal hjelpe med å identifisere dysleksi allerede før barna starter på skolen

UiT-professor Trude Nergård Nilssen har lagd en test som kan hjelpe med å identifisere barn med dysleksi på et tidlig tidspunkt.


– Strategisk arbeid

Tilsettingen vil være UiT sitt neste trekk i kampen om å tiltrekke seg flere studenter.

– Mye av min tid brukes til strategiske gjøremål og universitetets omdømme og den nye medarbeideren vil arbeide sammen med meg på disse områdene. Vi har allerede en god kommunikasjonsavdeling på UiT, og den nye medarbeideren vil jobbe tett med kommunikasjonsavdelingen i tillegg til rektor, men UiT trenger en spesiell medarbeider som gir råd til rektor, sier Husebekk.

– Det blir ikke slik at rektoren gjemmer seg bak den nye rådgiveren når man skal komme med uttalelser?

– Overhodet ikke. Alle rektorer har en sterk personlig integritet, så det er ingen problem.