Nå kan man reise for samme pris innenfor et større område – men bussbilletten vil fortsatt koste 35 kroner

Fylkesrådet forenkler reisen for passasjerene, og innfører et nytt felles prissystem for kollektivtrafikken i Troms og Finnmark fra 2. juni.

FYLKESRÅD: Kristina Hansen (Ap) er fylkesråd for samferdsel i Troms og Finnmark. FOTO: LARS ÅKE ANDERSEN  Foto: Lars Åke Andersen

nyheter

– Nå kan man reise for samme pris innenfor et større område i Troms og Finnmark. Det vil være 27 soner for buss i Finnmark og 11 soner for buss i Troms. Passasjerer betaler aldri for mer enn åtte soner, med en makspris på 490 kroner på forhåndskjøpte billetter, skriver Troms og Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.


Spøker for planene om ny kollektivterminal i Giæverbukta: – Vi er avhengige av å få på plass en byvekstavtale

Med rundt én million reisende per år er kollektivterminalen i Giæverbukta Nord-Norges største, og en eventuell oppgradering avhenger av at Tromsø får midler fra regjeringen.


Hensikten er å etablere en felles løsning for billettering av buss, hurtigbåt og ferge i Troms og Finnmark. Hovedfokuset har vært å forenkle reisen for passasjerene, samtidig som fylkeskommunen opprettholder inntektsnivået.

Mange får billigere bussreiser

Reiser innenfor en sone vil fortsatt koste 35 kroner.

– Det er et komplisert puslespill når vi også må ta hensyn til inntektene. De fleste reiser innenfor samme kommune og derfor vil mange ha nytte av at man kan reise lenger på samme billett. Veldig mange får billigere bussreiser, sier fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap).


Tromsøværinger tømmer lommeboka for båt- og bobilferie: – Vi kommer til å være fri for bobiler i sommer

– I slutten av juni tror jeg vi kommer til å være fri for bobiler. Det vil i så fall være første gang, sier salgssjefen til bobilgiganten iCaravan.


Barn under seks år reiser gratis

Alder for barn endres fra 4–19 til 6–17 år. Det betyr at barn under skolealder reiser gratis i følge med voksen. Ungdommer mellom 18 og 19 år blir nå en del av kategorien Ung Voksen for de mellom 18 og 29 år.


Tromsø søkte om 697 millioner i belønningsmidler, men får bare 260 millioner: – Det holder ikke

Gunnar Wilhelmsen (Ap) er misfornøyd med at det ikke kommer penger til å sikre utrygge skoleveier.


– Det har vært viktig for fylkesrådet å sette gode betingelser for barn og unge. For dem som reiser mye, vil periodebillett ha en svært gunstig pris i hele fylket, sier fylkesrådet.