Fra neste måned vil ikke mobillett fungere. Da innføres fylkestrafikkens nye applikasjon

Fra og med starten av juni kan man ikke lengre benytte seg av mobillett-appen.

NY APP: I juni lanserer Troms fylkestrafikk en ny billett-app.  Foto: Tor Andre Markussen

nyheter

2. juni kommer Troms fylkestrafikk til å lansere appen «Troms Billett». Den nye appen kommer til å erstatte «Troms Mobilett», appen som man kan bruke for å kjøpe billetter til kollektivtransport.

Ifølge Kurt Bones, daglig leder i Troms fylkestrafikk, bytter de ikke ut den gamle appen fordi de er misfornøyde med den.

– Vi har en kontrakt som går ut nå. Ifølge regelverket er vi derfor forpliktet til å gjøre noe annet. Vi kunne ha gått for å lyse ut en ny anbudsrunde, men valgte heller å gå for et samarbeid med andre fylker om å utvikle en egen app, forteller Bones.

– Vi inngikk derfor et samarbeid med Hordaland, Rogaland, Agder-fylkene, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud, legger han til.


– Kan brukes på tvers av grensene

Samarbeidet gjør at man kan bruke samme app i de forskjellige fylkene. For beboerne i Troms er det kanskje ikke en like stor gulrot som for dem i fylkene lenger sør.

– At brukerne kan benytte seg av appen på tvers av fylkesgrensene har ikke vært noe hovedpoeng for oss. Det er heller en bonus som vi kan få med. Vi vurderte både nytt anbud og offentlig samarbeid. Vi har undersøkt litt og sett at det er mest hensiktsmessig med et offentlig samarbeid. Både fordi vi får lavere kostnader og får nytte av felles utviklingsprosjekter, forteller Bones.

Dersom et av fylkene kommer med en ny interessant funksjon i appen, kan det bli lett for Troms fylkestrafikk å benytte seg av den.

– Vi ser også på utviklingsmuligheter i samarbeidet. Om et av de andre fylkene utvikler en funksjonalitet som vi er interesserte i, så kan vi ta i bruk den for en billig penge.


Slik reagerer sjefene i kommunen og fylket på revidert nasjonalbudsjett: – Ikke mye å heise flagget for

Verken kommunen eller fylkeskommunen blir beroliget for fremtiden etter revidert statsbudsjett ble lagt fram.


– Sparer penger

Bones forteller at det fulgte en transaksjonskostnad på den gamle appen, som gjorde at de måtte betale et beløp for hver transaksjon. Dette beløpet skal ha strukket seg til mellom halvannen til to millioner kroner fra 2019.

– På den nye appen, som er vår egen, slipper vi transaksjonskostnader. Vi sparer en del penger på det, sier Bones.

– Hvor mye koster den nye appen?

– Når appen settes i drift så er det bare utviklingskostnader som vi må betale for, i tillegg til felles driftskostnader.

Bones legger til at det er en etableringskostnad som er stipulert til 1.6 millioner kroner, i tillegg til løpende drift på 750.000 kroner.


Statssekretær i Samferdselsdepartementet:

– Tromsø er heldig som har en belønningsavtale

Statssekretær Ingelin Noresjø (KrF) synes ikke Gunnar Wilhelmsen (Ap) har grunn til å være misfornøyd med en statlig overføring på 260 millioner kroner.


Kan måtte bruke tromskortet

Fylkeskommunen opplyser at på grunn av overgangen til ny app vil det ikke lengre være mulig å kjøpe 30-dagers periodebilletter gjennom «Troms Mobilett». Fra og med 25. mai vil det heller ikke være mulig å kjøpe 7-dagers periodebilletter fra appen.

– I denne overgangsfasen må de som skal kjøpe 30-dagers periodebillett gjøre dette gjennom tromskortet, sier Bones.

«Troms Mobilett» vil slutte å fungere 15. juni.

– Brukerne kommer til å være på den gamle appen i en periode ut fra lov om personopplysning. Det er på grunn av at vi kan gi brukerne tilstrekkelig kundeservice, for eksempel ved refusjon.