Legger ikke ned UP i Troms og Finnmark likevel

Politiets prøveprosjekt om å legge ned UP i Finnmark og Nord-Troms har blitt skrotet, allerede før prosjektet hadde kommet i gang.

Utrykningspolitiet (UP) legges ikke ned likevel. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix  Foto: Gorm Kallestad

nyheter

I helgen ble det klart at Utrykningspolitiet i Finnmark og Nord-Troms i et prøveprosjekt skulle legges ned i ett år. Politidistriktene skulle i denne perioden få ansvaret for trafikksikkerheten.

Lørdag sa UP-sjefen Steven Hasseldal til NTB at dette ikke var noe de ønsket, men likevel kom til å følge opp.

– Dette er et ønske som har kommet fra politimesterne i Troms og Finnark, som POD har besluttet at vi skal teste, sa Hasseldal.


Stopp sniknedleggelsen av UP

Generalsektretæren i MA - Rusfri trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, frykter at en nedleggelse av UP vil gå utover trafikksikkerheten og føre til flere ulykker og dødsfall i trafikken.


Prøveprosjektet møtte mye motstand, og er nå blitt skrotet før det i det hele tatt hadde kommet i gang, det melder Nordlys.

– Vi er glade for at POD i dialog med Justisdepartementet vil avvente piloten med å tilbakeføre mannskap fra UP til politidistriktene i nord. Våre mannskaper vil fortsette den gode jobben de gjør for å trygge trafikksikkerheten i Troms og Finnmark, skrev Hasseldal på Twitter torsdag