Trafikkstasjonene må daglig avvise fremmøtte kunder

Man kan ikke lenger droppe innom trafikkstasjonene uten å ha bestilt time på forhånd. Det skaper problemer, og Statens vegvesen må daglig avvise kunder som møter opp uten time.

TROMSØ TRAFIKKSTASJON: Vegvesenet har i en periode kun håndtert kontroll av samfunnskritiske nyttekjøretøy.   Foto: Haakon Steinmo

nyheter

Tidligere har det vært mulig å droppe innom trafikkstasjonene i landet, men etter at koronaviruset traff, har Statens vegvesen kun tatt imot kunder som har bestilt time. Man må bestille time uansett om det gjelder registrering av kjøretøy eller skilt, eller om man skal ta teoriprøven.

Det er likevel mange som møter opp på trafikkstasjonene i landet uten time.

– Mange er vant til å bare kunne stikke innom, men vi har ikke drop-in. Selv om du bare skal hente et skilt, må du bestille time på forhånd, forteller avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Froda Børstad, i en pressemelding.

At kundene møter opp uten å ha time, krever både tid for de ansatte og for kunden som må vende snuten hjem igjen.


Vegvesenet åpner igjen for bilkontroller

Fra mandag vil de fleste trafikkstasjonene være åpne for kjøretøykontroll. Det er begrenset kapasitet, og de som har fått avlyst timer, skal bli prioritert.


– Vi ønsker at de som har et ærend på trafikkstasjonen unngår bomtur. Det stjeler tid fra kunder og ansatte, sier Børstad.

Utsatte førerprøver

Alle førerprøver har den siste tiden vært utsatt som følge av koronaviruset. Nå kan man imidlertid igjen kjøre opp til førerkort for både motorsykkelklasse A, A1 og A2 og førerkort klasse B.

Tidligere har man kunnet dra på trafikkstasjonen for å ta teoriprøven uten å bestille time, men også der er det restriksjoner. Teoriprøvene blir fortsatt gjennomført, men man må bestille time på Statens vegvesens nettsider.

I Tromsø finnes det ingen ledige timer de neste ti dagene.