Dana (23) mottok storstipend for jobben som baskettrener: – Unik mulighet til å påvirke livene til ungdommene

Dana Meknas mottok 150.000 kroner fra Sparebanken Nord-Norge for sitt engasjement innenfor basketsporten i Tromsø.

Dana Meknas sjonglerer jobbene som baskettrener for gutter U15 i Tromsø storm ungdom og landslagets jenter U16. 

nyheter

Samfunnsløftet og Sparebankstiftelsen lyste i høst ut talentstipendet. De søkte etter lokale talenter innen forskning, gründervirksomhet, IT, idrett og kultur. Fristen var i januar, og da hadde over 100 lokale talenter søkkt.

Nå har 13 tromsøværinger mottatt stipend.

En av dem er baskettrener og tidligere iTromsø-journalist, Dana Meknas (23). Hun mottar 150.000 kroner for det juryen kaller et brennende engasjement for idretten.

– Dana er helt unik på sitt felt. Som baskettrener presterer hun både på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Hun har en tydelig visjon, en sterk motivasjon, og er en god rollemodell og bidrar til barn og unges oppvekst. Samtidig setter hun Nord-Norge på kartet, skriver juryleder, Magnus Seppola i en pressemelding.

Føler seg heldig

Meknas selv er overveldet over å ha blitt tildelt stipendet.

– Det er helt fantastisk, jeg føler meg veldig heldig, forteller hun til iTromsø.

Hun forteller at hun synes det er stas å få stipend for basketjobben.

– Basket er en liten idrett, i hvert fall i Nord-Norge. Det er veldig stas.

Meknas har mer enn basketballer i lufta, hun er også medisinstudent og skal straks i gang med sitt sjette år på skolebenken.

– Det viktigste av alt er at jeg kan fortsette som trener, samtidig som jeg følger normal studieprogresjon. Det betyr veldig mye for meg.


Borgtun musikkorps får 10.000 kroner for å spre glede på 17. mai: – Det er sårt tiltrengt

17. mai-feiring blir annerledes for alle i år, men Sparebanken Nord-Norge har bestemt seg for å hjelpe lag og foreninger som vil gjøre dagen morsom og minneverdig. Borgtun musikkorps får den første pengesjekken.


Vil ikke gi seg

Meknas begynte som trener allerede for ti år siden, og har opp gjennom årene trent både gutte- og jentelag i de fleste aldersgrupper.

I dag jobber hun som trener for gutter U15 i Tromsø storm ungdom, i tillegg til å være assistenttrener på landslaget for jenter U16.

– For meg er det en unik mulighet til å påvirke livene til ungdommene. Som trener møter man mange mennesker, både utøvere og foreldre. Det er veldig spesielt å ta del i idretten på den måten, man har stor påvirkningskraft.

Våren 2021 er hun ferdig på skolebenken, men har likevel ingen planer om å legge trenerjobben på hylla.

– Jeg vil jo holde på så lenge og aktivt som mulig, så blir veien til mens man går.