Hun er ny filmkommisjonær for Nord-Norge

Styret i Nordnorsk filmkommisjon har ansatt Hilde Korsæth (55) som filmkommisjonær.

Hilde Korsæth er ansatt som Filmkommisjonær for Nord-Norge. 

nyheter

Ansettelsen skjedde under Nordnosk filmkommisjons styremøte onsdag.

Hilde Korsæth (55), som opprinnelig kommer fra Trøndelag, har jobbet som filmfotograf og filmskaper i Nord-Norge i mer enn 30 år. Blant annet har hun laget «Min elskede» (2011), som vant prisen for beste dokumentarfilm på Nordiske filmdager i Lübeck samme år, og ble nominert til Folkets Amanda i 2012.


Tromsø-familier fikk endelig dra på kino igjen: - Det har vært et savn

Nicklas Guennigsman sier at han har gått glipp av mange filmer mens kinoen har vært stengt, og gleder seg stort over at den nå er åpen igjen.


– Få store filmproduksjoner hit

Hun har også laget mange filmer med tematikk fra krig og kald krig i nord og norsk-russiske relasjoner, som blant annet «Føde for sjelen» (1999), «From Vardø with love» (2006), og «Alt hva fedrene har kjempet» (2018).

– Målet er å få de store filmproduksjoner hit til dette kontrastfylte nord, gi dem hjelp til å lage filmer - og samtidig holde handa på rattet og beholde det verdifulle: Vekst og egen bransjeutvikling i nord. Island har klart det, hvorfor skulle ikke vi? I løpet av over 30 år i film- og TV-bransjen har jeg jobbet med et bredt spekter av filmprosjekter og med samarbeidspartnere fra mange land. Det er lett å se Nord-Norge som et nav mellom øst og vest, og sør og nord, over landegrensene. Det gir meg inspirasjon til å gå løs på en jobb som kan gi nye krefter til hele det nordlige filmmiljøet, sier Korsæth i en pressemelding.


Feirer «løslatelsen» av Verdensteateret med filmen «Frihetens regn»

Torsdag gjenåpner Cinemateket på Verdensteateret etter å ha vært stengt helt siden midten av mars. For å markere at den ufrivillige «fengslingen» er over, vises den klassiske fengselsfilmen «Frihetens Regn».


– Løfte landsdelen som arena

Filmkommisjonærens viktigste oppgaver blir å markedsføre landsdelen som innspillingssted for nasjonale- og internasjonale film- og TV-produksjoner og skal, i samarbeid med nordnorsk filmbransje og reiseliv, tilrettelegge for dette.

Nordnorsk filmkommisjon eies av Nordland- og Troms og Finnmark fylkeskommune.

– Ved ansettelsen av Hilde Korsæth er jeg trygg på at vi har fått en medarbeider som kan løfte landsdelen som arena for store internasjonale filmproduksjoner. Gjennom sitt store nettverk både lokalt, nasjonalt og internasjonalt ser vi henne som en sterk spydspiss i byggingen av Nord-Norge som fremtidens nye filmlokasjon, og med dette også bidra til å bygge opp kompetansen i Nord-Norsk filmbransje, sier Knut Erik Dybdahl, styreleder i Nordnorsk filmkommisjon i pressemeldingen.