Tromsøselskap lanserer kampanje for å synliggjøre norsk turutstyr til norgesferien

Norske turutstyr-produsenter lanserer emneknaggen #velgnorskturutstyr for å oppfordre nordmenn til å velge norsk utstyr til norgesferien. Det Tromsøbaserte selskapet Drytech er en av initiativtakerne.

Norske turutstyr-selskaper vil oppfordre nordmenn til å velge norsk turutstyr til årets norgesferie. Foto: Aleksander Nordahl / NTB scanpix  Foto: Aleksander Nordahl

nyheter

Salgssjef i Drytech, Kyrre Jonassen, forteller til iTromsø at kampanjen er en dugnad for den norske sportsbransjen som har møtt store utfordringer den siste tiden.

– Det er flere butikker på landsbasis, uansett hvilken bransje de tilhører, som har slitt. Flere har måttet stenge ned, og mange er permitterte. Det har vært en krevende tid for mange bedrifter, også sportsbransjen, sier Jonassen.

Vil ikke appellere til overforbruk

Han presiserer at emneknaggen ikke er en oppfordring til overforbruk, men heller en oppfordring til å velge norske produsenter dersom man trenger nytt turutstyr.

– Vi ønsker ikke å appellere til overforbruk, men om behovet er der så kan man tenke på norske produsenter. Vi vil være med på en dugnad for å synliggjøre norske produkter.

Salgssjef i Drytech, Kyrre Jonassen, vil oppfordre nordmenn til å velge norsk turutstyr.  Foto: Privat

Både Drytech og de andre selskapene som står bak kampanjen ønsker å gjøre norske turentusiaster mer bevisst på hva slags utstyr de velger.

– Vi mener ganske enkelt at norske selskaper har bedre forutsetning for å utvikle produkter tilpasset friluftsopplevelser. Derfor er det viktig at vi også støtter opp om de norske merkevarene og produktene.


Charterselskaper har innstilt alle reiser til utlandet til 20. august

Ving, Apollo og TUI har besluttet å kansellere alle reiser til og med 20. august.


Emneknaggen er lansert på Instagram, og det finnes allerede noen bilder som er merket.

– Det har kommet mange positivt tilbakemeldinger, og det er flere som vil slutte seg til det. Jeg tror mange synes det er et spennende og godt initiativ.

Velg norsk til norgesferien

Regjeringen besluttet forrige uke at rådene om å ikke reise ut av landet opprettholdes til 20.august i år. Mange nordmenn vil naturlig nok reise på norgesferie i sommer. Jonassen tror mange nordmenn vil få smaken på friluftslivet når så mange må legge ferien til eget land i år.


Sydentur blir uaktuelt, men regjeringen kan åpne for Norden-tur i sommer

Det blir nok ingen sydentur i sommer, men det kan likevel bli mulig å feriere i Norden. Innen 15. juni skal regjeringen si det avgjørende ord.


– Naturen er naturlig nok det aller viktigste for den gode turopplevelsen, samtidig er rett utstyr viktig for at naturopplevelsen skal få stå i fokus. Velger man norske merkevarer, velger man også kvalitet.