Kom deg ut i «sola» mens du kan! Nå kommer regnet

Onsdag formiddag var det fortsatt fint vær i Tromsø, men ifølge meteorologene er ikke regnværet langt unna.

SKYER: Skyene overtar gradvis himmelen over Tromsø onsdag formiddag. De neste dagene vil være preget av regnbyger og vind.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det har blitt gradvis kjøligere i Tromsø de siste dagene, og vakthavende meteorolog Rannveig Eikill ved Vervarslinga for Nord-Norge forteller at de første regndråpene vil komme allerede onsdag.

– Det blir nok en del skyer og lett regn i dag, med vind fra sørvest, som kan komme opp i stiv kuling på kysten, sier Eikill.

– Fortsette med regn eller regnbyger

Eikill forteller at denne værtypen vil henge over Tromsø i noen dager fremover.

– Torsdag og fredag vil det nok fremdeles komme vind fra sørvest, og det vil fortsette med regn eller regnbyger. Det vil være ganske likt vær de neste dagene, sier Eikill.


Sjekk dette vårtegnet: – Noen blir glad når hestehovene kommer frem, andre når bilene gjør det

Terje Håkstad observerte det spesielle vårtegnet da han var ute og jogget mandag kveld. Nå supplerer også meteorologen med godværs-nyheter.


Fint vær andre andre deler av landet

Fra fredag og inn mot helga blir prognosene noe mer usikre.

– Det er et høytrykk som bygger seg opp over Norge, som gir ganske fint vær i store deler av landet, men slik det ser ut nå ligger dette for langt sør til at det vil bli noe særlig fint vær nord i Nord-Norge, sier Eikill.

Det kan derfor se ut som regnværet fortsetter inn i helga.

– Det kan henge igjen med skyer og regn også på lørdag. Søndag er enda litt mer usikkert, men slik det ser ut nå kan det for det meste blir oppholdsvær, med noen skyer, sier Eikill.

– Mandag ser litt bedre ut, men det er veldig usikkert mot slutten av helga, sier Eikill.


Dette mener byens komikere om det velsigna mai-været: – Det er ikke en jævel fra sør som hæres å komme opp hit nå

Vi spurte komikere i Tromsø om hva de synes om det poetiske været. Her er hva de svarte.


– Noe mildere i helga

Eikill forteller at temperaturen vil synke de neste dagene, og at det kan virke som vi må vente til søndag eller mandag før det blir mildere igjen.

– Siden det er så usikkert med mengden nedbør og skyer, er det ikke lett å si hvor varmt det blir. Onsdag og torsdag blir litt kjøligere enn det vi hadde i helga, men det vil fremdeles være plussgrader. Så blir det noe mildere igjen i helga, og mandag ser det enda bedre ut, sier Eikill.