Fra og med neste uke starter åpningen av turlagshyttene

Med start den 1. juni vil det på nytt bli mulig å overnatte på hyttene til Troms Turlag.

NONSBU: De bynære hyttene rundt Tromsø vil gjenåpne for overnattingsbesøk fra juni. Det vil imidlertid være strenge begrensninger for hvor mange som kan overnatte, og for hvor lenge de kan bo på hyttene.  Foto: Privat

nyheter

Det melder turlaget på sine hjemmesider.

Det er Senjabu- og Skipsfjordhyttene som åpner først – der vil det være mulig å overnatte fra 1. juni.

To uker senere – den 15. juni – åpner hyttene på Trollvassbu, Nonsbu, Blåkollen, Skarvassbu i Tromsø, Jægervatn-hytta i Lyngen og Ringvassbu i Hansnes.

Det vil imidlertid restriksjoner for hvor mange som kan bo på hver hytte – det er maks fem i hver hytte om man ikke er i familie med hverandre.


Troms Turlag gjenåpner, men hyttene forblir stengt

Korona-pandemien kom som lyn fra klar himmel for Troms Turlag. Etter to måneders stopp starter de nå opp igjen med fellesturer- og aktiviteter. Turhyttene vil derimot forbli stengt inntil videre.


Det er også restriksjoner for hvordan man kan sikre seg overnatting.

Ifølge turlaget må man forhåndsbooke hyttene via turlagskontoret, og man kan kun overnatte på hyttene i helgene for å oppfylle krav om 72 timers karantene mellom de besøkende. I mellomtiden vil det ikke være mulig å dra til hyttene på dagsbesøk.

Det vil ikke være mulig å bruke de vanlige turlagsnøklene for å få adgang til hyttene – dørene er låst med kodelås, og koden vil bli sendt til dem som booker seg inn på hyttene.På hyttene vil man måtte bruke egne soveposer, lakenposer og putetrekk.

Når hyttene på Indre Troms og i Sør-Troms vil bli tilgjengelige er ennå ikke avklart.

«Dette vil avhenge av erfaringene fra de bynære hyttene og utviklingen av koronasmittesituasjonen i området», skriver turlaget på hjemmesidene.