Hun tar over som sjef for gigant-konferansen

Arctic Frontiers - som arrangeres i Tromsø hver vinter - får ny toppsjef. Finske Anu Fredrikson tiltrer i stillingen i oktober i år, og overtar etter konstituert direktør Line Kjeldstrup.

NY DIREKTØR: Finske Anu Fredrikson overtar som toppsjef for Arctic Frontiers.  Foto: Arctic Frontiers

nyheter

Det melder Arctic Frontiers i en pressemelding tirsdag.

Fredrikson er for tiden direktør i Arctic Economic Council (AEC), en næringsorganisasjon som jobber for økonomisk utvikling i Arktis.

Direktør i eier av Arctic Frontiers, Akvaplan Niva, Merete Kristiansen, sier i en kommentar at hun er meget fornøyd med at Fredrikson nå overtar for toppleder for konferansen.


Statsministeren avlyser Tromsø-besøk til Arctic Frontiers

Statsminister Erna Solberg (H) skulle etter planen besøke Tromsø mandag, men avlyser besøket etter Frp mandag trakk seg fra regjering.


– Fredrikson har bred erfaring fra arbeide med arktiske tema og med henne får vi en meget kvalifisert leder for Arctic Frontiers. Vi er svært fornøyde med å ha henne om bord som kaptein for vårt flaggskip Arctic Frontiers, sier hun i pressemeldingen fra Arctic Frontiers.

Den nye direktøren sier selv at hun er godt kjent med Arctic Frontiers og arbeidet som gjøres innenfor rammen av konferansen. Hun har selv lang erfaring fra arbeid med lignende temaer, sier hun.

STØRST: Arctic Frontiers er den største konferansen med fokus på forskning, politikk og næringsliv i Arktis som hvert år samler nesten 1.000 deltakere.  Foto: Tom Benjaminsen

– I og med at jeg har arbeidet med arktiske spørsmål i et tiår, så har jeg kunnet observere utviklingen av Arctic Frontiers. Jeg er svært imponert over arbeidet som er lagt ned, sier hun i pressemeldingen.


Wilhelmsen og ordførerkollegene går sammen for å påvirke Arktisk råd

Når 14 ordførere fra den nordlige halvkule møtes i Tromsø er målet å bli representert i Arktisk Råd. Gunnar Wilhelmsen får sin ilddåp som ordfører i det som skal bli et arktisk ordførerforum.


Arctic Frontiers blir regnet som den viktigste møtearenaen for forskere, politikere, myndigheter og næringslivet i Arktis, og har vært arrangert i Tromsø siden 2006.

Tidligere i år deltok nesten 1.000 delegater, foredragsholdere, frivillige og presse på arrangementet. Neste år vil Arctic Frontiers holdes i starten av februar.