Ketil gjettet riktig i snøfritt-konkurransen: – Nei, kor i nasen?!

1. juni forsvant snøen ved målestaven på Vervarslinga, og dermed ble iTromsøs snøkonkurranse avsluttet.

TRAFF DATOEN: Ketil Johnsen sikret seg høyttrykksspyler i premie for å treffe datoen for når Tromsø offisielt ble snøfritt. Her får han bærehjelp av Eirik Sørensen på Coop Obs Bygg.  Foto: Jan Harald Tomassen

nyheter

Hvert år arrangerer iTromsø konkurranse hvor tromsøværinger skal gjette når Tromsø offisielt er snøfritt. Denne gangen viste målestaven på Vervarslinga 0 cm 1. juni.

I alt ble 1.252 forslag sendt inn til iTromsø. Av disse hadde 99 tippet at det ville bli snøfritt 1. juni.

Av disse 99 ble Ketil Johnsen trukket ut som den heldige vinneren av en helt ny Kärcher K4 Full Control høytrykkspyler, levert av Coop Obs Bygg.

– Nei, kor i nasen?! Utbryter Johnsen idet iTromsø overrekker ham gladnyheten.


Slik oppsummeres mai-været: Færre soltimer, lav temperatur og snø som ligger lenge

Mai måned vil for tromsøværinger kanskje trolig huskes som veldig snørik. Historiske tall viser likevel at vi ikke har hatt så veldig mye å klage på.


Intern konkurranse

Å gjette når det blir snøfritt i byen er Johnsen ganske rutinert på å gjøre.

– Jeg og en kollega av meg bruker å kjempe hvert år om hvem som kommer nærmest på denne konkurransen. Vi bruker å sitte på morgenen og drikke kaffe, mens vi prøver å regne oss fram til riktig dato, forteller vinneren.

Johnsen sendte inn vinnerbidraget allerede 7. mai, nesten en måned før det faktisk ble snøfritt.

– Jeg var litt bekymret om at det ikke kom til å gå da det fortsatt var mye snø på 17. mai, men litt flaks må man jo ha.


– Forferdelig vinter

Vinneren legger ikke skjul på at han ikke har vært spesielt begeistret for vinteren som har vært i år.

– Vinteren har vært forferdelig. Jeg bruker å bli ganske værsyk så jeg drar alltid til Thailand på vinteren. Denne gangen ble jeg i tillegg permittert nesten med en gang jeg kom hjem fra ferien, sier Johnsen, som ikke likte det store snøfallet mot slutten av vinteren.

– Mars og april var noen sure måneder.

– Hva skal du gjøre med høytrykkspyleren?

– Jeg har ingen bil jeg kan bruke den på, så kanskje jeg gir den bort til faren min, sier Johnsen.

Johnsens kollega kommer i alle fall til å få vite at Ketil ble vinneren.

– Gjett om jeg skal skryte til ham!


Planlegger flere toaletter i friluftsområder: Setter opp utedo med solcellepanel til 80.000 kroner

Snart trenger ikke toalettrengende tromsøværinger å gjøre fra seg i lyngen når de er på stranda i Sandvika. Der skal det nemlig settes opp et sol-do til nærmere 80.000 kroner.


Fin start på juni

Juni måned ble åpnet med strålende sol og opp mot 20 grader på termometeret. Skal vi tro værprognosene ser det også ut til at det kan fortsette i de banene.

– Jeg vil si at pinsehelgen var ganske fin. Ser man mot den kommende helgen så ser det ut til at Nord-Norge blir den store vær-vinneren. Det kommer til å bli en del lavtrykksaktivitet i sør, men i nord kommer det til å bli god og varm luft, og det kan derfor bli ganske varmt, forteller Ola Bakke Aashamar, som er statsmeteorolog ved Vervarslinga.

– Ikke se bort fra at det kan bli opp mot 20 grader til helga, legger han til.