Nå kommer varmen: – Jeg kan nærmest garantere at det blir over 20 grader

Til helga er det bare å finne fram alt av sommerutstyr, skal vi tro meteorologen.

VARMT: Til helga vil det bli temperaturer høye nok til å ta seg en dukkert i havet.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Onsdag strålte sola over Tromsø etter to dager preget av lave temperaturer og overskyer. Slik kan det se ut til at det blir ut uken også.

– Vi har en værsituasjon dominert av et høytrykk som flytter på seg. Da er vi litt avhengig av hvilken vindretning vi kommer til å få. Temperaturer kommer til å variere ut fra vinden. I Tromsø er det veldig værsensitivt så er man uheldig med vindretningen kan temperaturen gå ned til 10 grader, og er man heldig kommer den opp mot 20 grader, sier Eirin Arnesen, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga, og legger til at sola kommer til å vise seg fram ut uken.

– Mest sannsynlig kommer det et lett skydekke fra og med i morgen. Temperaturen fram mot helga kan komme ned mot 12 grader.


Politiet er forberedt på ordensforstyrrelser til helga. Da er det spesielt en gruppe som vekker bekymring

Beate Helberg, operasjonsleder i politiet synes ikke det er helt heldig dersom de som er gammel nok for alkohol feirer sammen med de som ikke er gammel nok.


– Over 20 grader

Til helgen derimot kommer temperaturen til å stige betraktelig.

– Inn mot lørdagen kommer høytrykket til å flytte seg over Kolahalvøya og vi får varmluft fra sør i Skandinavia. Det ser også ut til at vi får sørøstlig vind og da kan det bli varmt i ytre strøk, sier Arnesen.

Det kan bety at sommerentusiastene kan finne fram grill, solstoler, sandaler, solkrem, shorts, badedyr og alt annet som er synonymt med en god sommerdag.

– De som er glade i å sove litt lenge på en lørdag vil nok våkne til 15 grader. Deretter vil temperaturen øke til over 20 grader, forteller meteorologen.

– Hvor langt over 20 grader kan det bli i Tromsø i løpet av helga?

– Det er litt usikkert akkurat nå. Det er ikke utenkelig at det kan bli opp mot 26 grader på det varmeste, men prognosene kan være litt optimistiske. Jeg kan nærmest garantere at det blir over 20 grader, men det kan være at det ikke blir så høyt ytterst i skjærgården da.


Kommunen letter på flere koronatiltak: – Nytt skritt i riktig retning

Tromsø kommune mykner opp noen av koronatiltakene. – Ting begynner å gå mer og mer mot normalen, og i dag tar vi et nytt skritt i riktig retning, sa Gunnar Wilhelmsen på kommunens pressekonferanse mandag.


Tviler på varmerekord

Den varmeste dagen i juni i Tromsø ble målt i 1974, da gradestokken, ifølge meteorologen, viste utrolige 29,5 grader. Arnesen har sine tvil om at den blir slått i helga.

– Jeg tror ikke det kommer til å bli så varmt som den gangen, men det blir ikke så mange grader kaldere. Det er veldig lite som skal til for at temperaturen stiger ytterligere, men ut fra prognosene som vi har nå vil den høyeste temperaturen være på 25 grader. Det blir en helg å nyte uansett, sier Arnesen.