Mange små St. Hans-bål på Tomasjordnes

Det manglet kanskje et stort bål, men folk hadde det trivelig nok rundt et av de mange små bålene som var fyrt opp i fjæra på Tomasjordnes tirsdag kveld.

FEIRER: Vennegjengen Sindre Robertsen (til venstre), Alexander Zimmermann, Iuliana Perepelicinü, Stian Johansen og Lene Olsen feirer St. Hans i fjæra på Tomasjordnes.  Foto: Christer Pedersen

nyheter

Tomasjordnes er et av de mest populære utfartsstedene på hele nordre del av Tomasjord.

St. Hans-aften var det syn for sagn – fra blokkene ytterst på neset helt nordover til Lunheim var det bål på bål på bål der folk satt samlet rundt flammene og koset seg.

Rundt et av bålene var tre generasjoner Mauseth, Aurvoll, Vargas og Hjemås samlet seg med pølsepinner, pølser, lomper og annet snadder.

FAMILIESAMLING: Tre generasjoner Mauseth, Vargas, Aurvoll og Hjemås er samlet på St. Hans-feiring.  Foto: Christer Pedersen

Godt vær

– Det er heldigvis ganske godt vær. Det er slik vi pleier å feire St. Hans i vår familie – bål og grill i fjæra, forteller Guri Mauseth.

De er i alt åtte rundt bålet – i tillegg kommer familiens hund Cita.

Jo Aurvoll er ikke tromsøværing og forteller at sørpå, der han kommer fra, så er tradisjonene litt annerledes – selv om det ikke er mye som skiller.

– Vi pleier å ha et stort bål som alle samler seg rundt, og så pleier vi å ha leker – eksempelvis pleier vi å smøre en flaggstang og feste godteri på toppen som man må klatre etter, sier han.


Tradisjonsrik feiring

Litt lenger bort i fjæra er en mindre vennegjeng samlet rundt et sprakende bål.

– Vi har i hvert fall ikke regn, det er veldig bra. Så været kan vi ikke klage på, sier Lene Olsen.

Hun og vennene har samlet seg i fjæra på Tomasjordnes fordi en i gruppa bor i blokkene på neset.

– For oss er St. Hans akkurat dette. Pølser, bål, rømmegrøt og spekemat, sier hun.

– Det er veldig trivelig.