Endelig fikk Thomas (29) drømmen oppfylt

I går lanserte tromsøværingen og spillutvikleren Thomas Engum Nilsen dataspillet «Tanknarok» på spilltjenesten «Steam». For ham er dette å få drømmen oppfylt.

SKYTING, SPRENGING OG ACTION: Det fartsfylte actionspillet til Nilsen er preget av bomber, eksplosjoner, skyting og tankskjøring. Alt handler om å ødelegge de andre spillerne slik at man kan stå seirende alene på kartet.  Foto: Polyblock Studio AS

nyheter

– Å gi ut et spill har vært en drøm ganske lenge, forteller Thomas Engum Nilsen (29) til iTromsø.

IGÅR GIKK DRØMMEN I OPPFYLLELSE: For tromsøværingen og spillutvikleren Thomas Engum Nilsen (29) har det vært en drøm å få utgi sitt eget dataspill. I går lanserte han spillet «Tanknarok» på spillstedet «Steam».  Foto: Johannes Ytreberg Meløe

Sammen med kameratene Tom-Espen Andersen og Martin Lien har Nilsen jobbet med dataspillet «Tanknarok» siden våren 2018. Spillet er utviklet av selskapet deres «Polyblock Studio AS» og kan forstås som en modernisering av Atari-klassikeren «Combat» fra 1977. Nilsen kan fortelle følgende om hvordan spillet fungerer:

– Det er et fartsfylt actionspill hvor to til fire spillere kjemper mot hverandre i hver sin tanks, hvor den står igjen alene vinner spillrunden. Hver runde varer mellom to til fem minutter og det er første mann til fem poeng som går seirende ut, forteller Nilsen.

Denne flerspillerordningen kan enten gjøres lokalt eller over internett.


Thomas (27) nominert til gjev spillpris

Studieprosjektet til Thomas Nilsen og kompanjongene i Polyblock Studio AS vekker oppsikt i spillverdenen.


Håper på mer salg

I går ble dataspillet til Nilsen lansert på den verdensomspennende spillplattformen «Steam». Prisen er 70 kroner, men i oppstartsfasen tilbyr dem 30 prosent rabatt. Foreløpig er Nilsen ikke helt fornøyd med salgstallene.

– Ja, det har vært litt salg, men kanskje litt mindre enn vi hadde håpet på, forteller Nilsen til iTromsø.

«LAST MAN STANDING»: I dataspillet «Tanknarok» til Nilsen kjemper to til fire spillere mot hverandre med hver sin tanks. Målet er å destruere de andre spillerne og den siste gjenlevende blir vinneren av runden.  Foto: Polyblock Studio AS

Ifølge statistikken til «Steam» lanseres det flere hundre spill hver måned. Til tross for sterk konkurransen på det internasjonale spillmarkedet har Nilsen ikke mistet motet.

– Vi har fått utrolig mye god respons på spillet. Samtidig føler vi at spillet har et unikt preg. Det går svært fort og det tror vi appellerer til folket. I tillegg har vi en plan om å gi det ut på «Xbox», samt et ønske om å få det på «Playstation» og «Nintendo Switch», forteller Nilsen entusiastisk.

Kåret til beste studentspill

Nilsen har bachelorgrad i både spillprogrammering og animasjon. Spillet «Tanknarok» er en videreutvikling av bacheloroppgaven «Combat 2018» som han laget sammen med Tom-Espen Andersen, Martin Lien og Aurora Hinz. Oppgaven fikk prisen «best student game» under den prestisjefylte spillprisutdelingen «The Game Awards» i Los Angeles i 2018.

– Det var utrolig stort. Tross alt er det én av de to største prisene innenfor spill, sier Nilsen til iTromsø.


Thomas (27) fra Tromsø vant pris for beste studentspill

Thomas Nilsen (27) og kompisgjengen fra Polyblock Studios har vunnet den gjeve spillprisutdelingen Game Awards.