Tromsømann ny distriktsredaktør i NRK

Håkon Grønbech tar over stillingen som distriktsredaktør etter Nina Einem.

NY DISTRIKTSSJEF: Håkon Grønbech blir den nye distriktsredaktøren for NRK Troms og Finnmark. 

nyheter

Grønbech kommer fra stillingen som redaksjonssjef i NRK Sport, og har tidligere jobbet for iTromsø, Bergensavisen, VG og TV 2.

– Det føles bra. Jeg er ydmyk og stolt over å få tilbudet om denne jobben. Koronakrisen har vist at vårt samfunnsoppdrag er viktigere enn noen gang og Troms og Finnmark er veldig spennende, sier Grønbech til iTromsø.


Fem vil bli distriktsredaktør for NRK Troms og Finnmark - kun to er offentlige

Fem søkere har ønsket seg jobben som redaktør for NRK i Troms og Finnmark. Kun to av disse er offentlige: Håkon Grønbech og Caroline Rugeldal - mens to menn og en kvinne er unntatt offentliggjøring av navnene.


Returnerer til Nord-Norge

Ifølge Grønbech er jobben i seg selv den viktigste grunnen til at han søkte, men legger ikke skjul på at det å flytte nordover igjen er en bonus.

– Jeg har vært inne på tanken om at barna mine skal få oppleve Nord-Norge slik jeg selv gjorde, så det gleder jeg meg til, forteller Grønbech.

De siste årene har jobbet i NRK-sporten, men har en bred erfaring med ulike fagfelt.

– Det ser jeg fram til. En liten omstilling blir det nok, men jeg også erfaring som nyhetsredaktør, så det er ikke helt nytt for meg. Vi har flinke folk i NRK på alle saksfelt, og det skal vi fortsette med, sier Grønbech.

Starten på Grønbechs yrkeskarriere skjedde her hos iTromsø, som den gang het Bladet Tromsø, på tidlig 2000-tallet.

– Jeg skylder Tromsø mye, det var der jeg startet i min tid som frilanser før jeg ble journalist og etter hvert vaktsjef, sier Grønbech.


Forfremmet to ganger på ett år: Nina Einem (48) blir regionredaktør i NRK

Nina Einem gikk i fjor fra jobben som nyhetssjef for NRK Troms til å bli distriktsredaktør. Nå har hun rykket ytterligere opp til jobben som regionredaktør for Nord-Norge.


– Kjenner NRK og landsdelen godt

Nina Einem gikk fra jobben som distriktsredaktør for NRK Troms og Finnmark til å regionredaktør for Nord-Norge. Hun hadde dermed ansvaret med å finne sin egen erstatter.

– Han jobbet mye med ulike strategier og modernisering i NRK-sporten. Med Håkon får vi en distriktsredaktør som kan se på oss med nye øyne, samtidig som han kjenner NRK og landsdelen godt, sier Einem.

Grønbech er for tiden i pappapermisjon, og det er derfor uklart når han skal begynne i sin nye jobb.