UiT-rektoren ansetter First House-lobbyist Roger Ingebrigtsen

Den tidligere politikeren er ansatt som politikk- og samfunnskontakt ved UiT.

LOBBYIST: Roger Ingebrigtsen blir samfunnskontakt for UiT.  Foto: Tor Farstad

nyheter

I vår ble det lyst ut stilling som strategisk rådgiver for rektoren ved UiT. Blant annet Asbjørn Bartnes søkte på stillinga. Nå er det kjent at det er Roger Ingebrigtsen som får jobben, i et ettårig vikariat.


Disse vil bli UiT-rektorens strategiske rådgiver: Kommunikasjonssjefen i politiet søker seg tilbake til UiT etter to og et halvt år i stillingen

UiT har lyst ut stilling som strategisk rådgiver for rektor Anne Husebekk, og en gammel kjenning på UiT har søkt på jobben.


Da iTromsø kontaktet Anne Husebekk fortalte hun at stillinga var blitt gjort om til et ettårig engasjement, og at det ikke ville bli offentliggjort før neste uke.

UiT snudde om åpenhet

Etter iTromsø søkte innsyn i prosessen har UiT likevel snudd og offentliggjort ansettelsen.

Ingebrigtsen har hatt en rekke roller i Arbeiderpartiet, blant annet som statssekretær i flere departement og leder i Tromsø Ap. Han har også jobbet som pressemann i Nordlys og VG.


UiT-rektoren ønsker seg politisk rådgiver: – Har et stort behov

For første gang søker UiT-rektoren seg en strategisk rådgiver.


Ingebrigtsen trakk seg fra politikken da det i 2012 ble kjent at han hadde hatt et forhold til en 17 år gammel kvinne i samme parti som ham, samtidig som han var fylkesråd for utdanning i Troms. Han gikk da av som statssekretær i næringsdepartementet og trakk seg fra kampen om stortingsnominasjonen.

Deler ikke kundelista

iTromsø har bedt First House om Ingebrigtsens kundeliste. PR-selskapet har ikke delt kundelista, men administrerende direktør Per Høiby i selskapet skriver i en e-post:

– Roger Ingebrigtsen har vært rådgiver i First House i et drøyt år. Vi beklager at han slutter hos oss, men har forståelse for hans krevende pendlersituasjon. Roger har ikke jobbet med kunder i utdanningssektoren eller i randsonen til denne mens han har vært ansatt hos oss.


Roger Ingebrigtsen går til First House - forlater Tromsø

Daglig leder og største eier i kommunikasjonsselskapet 620 Kommunikasjon forlater selskapet for å ta jobb i kommunikasjonsselskapet First House.


Ingebrigtsen tiltrer stillinga i august.

Her kan du lese hva UiT-rektor Anne Husebekk har å si om ansettelsen av Ingebrigtsen.