Da Ap-veteran Tove Karoline Knutsen ble titulert som Høyre-politiker så hun rødt: – Steiki helvete

Tove Karoline Knutsen mener seg utsatt for en dyp urett. Hun er blitt omtalt som Høyre-politiker.

URETT HAR FÅTT ET ANSIKT: Tove Karoline Knutsen fant fram rødpenna for å markere det hun sjøl mener er en dramatisk feil i dagens Nordlys.  

nyheter

Det var i torsdagens papirutgave av Nordlys at mangeårige stortingspolitiker for Ap, og nåværende Tromsø Ap-nestleder, Tove Karoline Knutsen hadde på trykk et innlegg om verdiskapning i offentlig og privat sektor.

Men i leserinnlegget blir hun omtalt som «Politisk nestleder, Tromsø Høyre»

Knutsen tok følgelig til Facebook, hvor hun utbasunerte til sine følgere:

«Hva i himmelens navn er det Nordlys holder på med? Bare ferievikarer på jobb, eller …? Her leverer jeg en kronikk i en viktig debatt – og blir i dagens papiravis titulert som politisk nestleder i Tromsø HØYRE !!(?). Jeg forlanger en uforbeholden beklagelse og at Nordlys trykker kronikken på ny – med riktig tittel på avsender: som er politisk nestleder i TROMSØ ARBEIDERPARTI!»

– Hudfletta Nordlys

Da iTromsø kontakter Knutsen, er det tydelig at glippen har gjort inntrykk.

– Har vi kommet til nestleder i Tromsø Høyre?

– Nei, steiki helvete. Jeg har allerede hudfletta Nordlys. Jeg ble så forbanna at jeg holdt på å kveles, sier hun før hun slenger på et «Steiki ta!».

SLIK VI KJENNER HENNE: Her ser vi Tove Karoline Knutsen lede allsang av gamle arbeiderlåter på et møte i Troms Arbeiderparti. «Internasjonalen» hadde neppe slått like godt an i Høyre. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix 

Knutsen røper at hun en gang tidligere ved en feiltakelse har blitt omtalt som Venstre-politiker. Men dette mener hun er verre.

– Jeg ble overraska om at de kan slumse med noe slikt! Jeg mener det bør blinke både røde lys og gå av lydsignaler fremover i korrekturprogrammet til journalister, om de omtaler meg som Høyre-politiker, legger hun til.

Regjeringa gir full støtte til Knutsen

Også forsvarsminister og Høyre-politiker Frank Bakke-Jensen mener at en beklagelse er på sin plass, ettersom Nordlys-lesere kunne kommet i skade for å tro at han og Knutsen er partifeller:

«Her forlanger jeg også en uforbeholden unnskyldning fra avisen! Det får være grenser for hva man skal måtte godta!» skriver den munnrappe statsråden på Knutsens Facebook-status.

Nordlys-redaktør beklager

Skjalg Fjellheim, politisk redaktør i Nordlys, sier at det bare er å beklage.

– Vi har gjort en feil, og det er bare å beklage. Å være redigerer er et av Norges mest stressende yrker, og her har det rett og slett skjedd en slagfeil fra en av våre redigerere, sier Fjellheim, som legger til at det vil bli både beriktigelse og beklagelse i morgendagens papiravis.

– Det har heldigvis skjedd noen verre ting i norsk pressehistorie enn dette. Og Knutsen har vært aktiv så lenge at de fleste nok har fått med seg at hun representerer Arbeiderpartiet. Så dette er først og fremst litt morsomt, men vi beklager like fullt, legger redaktøren til.

Skal la nåde gå for rett

Knutsen sier at hun, etter å ha fått kjølt seg ned, klarer å se det komiske i glippen.

– Ja, når sinnet la seg så ser jeg jo det komiske i det. Og nå som de rydder opp i fadesen, og kommer med en beklagelse, så skal jeg la nåde gå for rett.