Finnvikdalen er en svinesti etter russens feiring– russepresidenten har forståelse for at russen ikke tok vare på søppelet.

Etter årets siste russefest ligger det mengder av søppel og knust glass i Finnvikdalen. Russepresidenten forklarer det med at det var siste kvelden, og at russen derfor slapp seg løs.

– SVINESTI: På parkeringsplassen like ved toppen av Finnvikdalen lå det knust glass, tomme ølbokser, poser og russekort igjen etter russefeiringen. Kari Jakobsen oppdaget dette under søndagens morgentur og omtaler det som en svinesti.  Foto: Tor Andre Markussen

nyheter

Da Kari Jakobsen skulle gå tur i Finnvikdalen søndag morgen, var det et trist syn som møtte henne.

I ellers så flotte Finnvikdalen hadde russen lagt igjen mange spor etter nattens herjinger.

– Jeg må be russen dra opp til Skaret å rydde opp. Der ser ut som en svinesti med søppel og knust glass, sier Jakobsen til iTromsø.

– DE FLESTE SLAPP SEG LØS: Russepresident Erlend Berg sier han forstår hvorfor russen hadde vanskelig med å ta vare på søplet. I går var siste dag av russefeiringen og da var det flere som slapp seg løs. Likevel skal han forsøke å samle en gjeng som kan rydde opp.  Foto: Tor Andre Markussen

Forlatt bil i Finnvikdalen blir stadig mer herpa: – I vinter var det en bil, nå er det et vrak

Fylket og politiet peker på kommunen for å rydde opp, men kommunen har foreløpig ikke tatt stilling til hva som skal gjøres med den røde Peugeoten etterlatt ved Sørskaret.


– Hørte dem i natt

At det er årets avgangselever som står bak forsøplingen, er Jakobsen ikke i tvil om.

– De pleier å samles der. Jeg bor like ved og har hørt dem i natt, eller på morgenkvisten blir det vel, sier hun.


Russ siktet for voldtekt

En russ i Tromsø er siktet for voldtekt på en medruss, det melder Nordlys.


– De fleste slapp seg løs

Russepresident Erlend Berg er kjent med søppelet i Finnvikdalen og skriver i en SMS til iTromsø at han har forståelse for at russen ikke tok vare på søppelet.

– Er mulig det ligger noe søppel igjen. Det ble forsøkt å rydde litt, men jeg skjønner at folk har vanskelig for å ta vare på søppelet når det var siste dagen og de fleste slapp seg løs.

VIL FORSØKE Å FÅ DET RYDDET: Russepresident Erlend Berg forteller at folk slapp seg litt løs i Finnvikdalen i går siden det var siste dag av russefeiringen. Han skal forsøke å samle noen som kan rydde området.  Foto: Ronald Johansen

Videre skriver Berg at han roser russen for opprydningen av Telegrafbukta i går, samt at han skal forsøke å få ryddet Finnvikdalen.

– Vi skal prøve å få satt sammen en gjeng som kan dra dit å rydde. Utover har jeg ikke noe å kommentere.


Kommentaren

Russen må skjerpe seg – nå har det virkelig gått for langt!

Skal man ikke få lov til å ha selv sommeren i fred for russefeiringa? Jeg bare spør.