Chris Hudson slutter som reiselivssjef i Tromsø. - Han har vært hyperaktiv

Midt i den største krisen for reiselivet i Tromsø slutter byens profilerte reiselivssjef Chris Hudson. Ny leder i Visit Tromsø er Lone Helle, mens Hudson starter i Remix.

SLUTTER: Tromsøs markante reiselivssjef Chris Hudson har sagt opp stillingen.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Tromsøs markante sjef for Visit Tromsø, Chris Hudson, har sagt opp stillingen som reiselivssjef i Tromsø. Det bekrefter Hudson overfor iTromsø.

– Ja, det er sant.

– Tuller du?

– Nei. Kan jeg ringe deg tilbake om 10 minutter, spør Hudson.

De ansatte fikk beskjed fredag forrige uke. Styreleder for Visit Tromsø, Willy Ørnebakk, beklager at Hudson sier opp.

HYPERAKTIV: Styreleder Willy Ørnebakk sier Hudson har vært 'hyperaktiv'. Foto: Lars Åke Andersen 

– Det er en oppsigelse vi skulle vært foruten. Chris har vært en hyperaktiv og drivende fyr. Det er en leder som har vært synlig og driftig i de årene han har jobbet, sier Ørnebakk.

Markant leder

Hudson ble ansatt som sjef for Visit Tromsø i januar 2016, og har i løpet av fire år blitt en markant skikkelse i den rekordartede utviklingen av turistnæringen i Tromsø. Hudson har jobbet for å profesjonalisere næringen og få til bedre samarbeid mellom aktørene og med kommunen og resten av næringslivet.

– Chris kontaktet oss og fortalte at han har takket ja til en ny stilling. Han tar en annen jobb og leverte oppsigelsen samme dag, på torsdag forrige uke. Det var ikke en artig beskjed å få, sier Ørnebakk.

– Chris har gjort en formidabel innsats for oss. Men det er en del av arbeidslivet at folk tenker på videreutvikling og karriere. Det er normalt at folk ser seg rundt, legger han til.

MARKANT: Direktør Chris Hudson i Visit Tromsø i et av sine mange intervjuer med avisen iTromsø.   Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Starter i Remiks

Hudson har fått jobb som kommersiell direktør i Remiks, Tromsø kommunes renovasjonsselskap. Han starter i jobben 1. oktober når oppsigelsestiden i Visit Tromsø har gått ut.

– Ja, jeg starter 1. oktober som kommersiell leder i Remiks. Jeg gleder meg, sier Hudson.

– Det blir en fantastisk mulighet til å jobbe med bærekraft og resirkulering. Vi skal bli bedre på avfallshåndtering, sier Hudson, som ikke ønsker å si noe mer før kommunen har sendt ut en pressemelding.

Lyser ikke ut stillingen

Stillingen som reiselivssjef blir inntil videre ikke lyst ut. Visit Tromsø har dårlig økonomi og har permittert 20 av 28 ansatte på grunn av sviktende inntekter under koronakrisen. I stedet er dagens markedssjef i Visit Tromsø, Lone Helle, blitt konstituert som ny direktør for Visit Tromsø.

– Vi fikk oppsigelsen fra Hudson torsdag og hadde et kjapt styremøte der vi konstituert en intern ansatt i stedet for å lyse ut stillingen. Vi har gjort en avtale med dagens markedssjef Lone Helle, som starter som direktør 1. oktober når Hudsons oppsigelsestid går ut, sier Ørnebakk.

Visit Tromsø skal til høsten starte et større arbeid med å lage ny strategi for selskapet, og Ørnebakk ønsker at Helle leder det arbeidet.

– Vi skal i gang med nytt strategiarbeid, og vil vente med å eventuelt lyse ut stillingen til det arbeidet er gjennomført, sier han.

KVALITET: Chris Hudson jobbet hardt for å heve kvaliteten, her er han på et møte godkjenningsordning. – Det vil bidra til å opprettholde høy kvalitet på reiselivsdestinasjonen Tromsø, sa han.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Sier opp midt i krisen

Koronakrisen har rammet reiselivsnæringen hardt. I løpet av august vil bransjen i Tromsø ha tapt rundt en milliard kroner siden mars. Flere hoteller og reiselivsbedrifter har allerede gått konkurs. Hudson har jobbet aktivt for å få økt statlig støtte til næringen. Han tok også initiativ til en markedskampanje for å få norske turister til å velge Tromsø som reisemål i sommer.

Nå har Hudson valgt å si opp stillingen midt i den verste krisen for reiselivsnæringen i landet og i Tromsø.

Engelskmannen Hudson kom fra jobben som hotellsjef i Hurtigruten før han startet som reiselivssjef i Tromsø. Han har en mastergrad i internasjonale studier fra Universitetet i Lancaster og snakker tromsøværing med engelsk aksent.

Den konstituerte reiselivssjefen Lone Helle har også jobbet i Hurtigruten, og har bakgrunn også fra Sparebanken Nord-Norge og mediebransjen. Helle har to mastergrader, en i filosofi fra Universitetet i Tromsø og en i ledelse fra BI.