Endelig kom Inger (85) seg ut av huset og på tur: – Nydelig

For pensjonist Inger Elisabeth Kjeldsen (85) ble det mye innetid og tv-titting i koronatiden. Fredag kom hun seg endelig ut på skikkelig tur.

ENDELIG BLE DET TUR PÅ PENSJONISTENE: Fredag tok bussjåfør Einar Berg (midten med uniform og blått slips) og Kristin Fjellheim (andre til venstre fra Berg) med seg 20 pensjonister på busstur til Finland. Pensjonist Inger Elisabeth Kjeldsen (fjerde fra høyre, kledd i blå genser) beskriver turen som flott.  Foto: Privat

nyheter

– Det var første gang jeg var ute på en skikkelig tur, forteller pensjonist Inger Elisabeth Kjeldsen til iTromsø.

Fredag tok bussjåfør Einar Berg og mangeårige Heracleum-frivillig Kristin Fjellheim med seg 20 pensjonister på hyggetur til Kilpisjärvi i Finland. Kjeldsen var blant pensjonistene og kan fortelle om en vidunderlig tur.

– Turen var så flott og været var bare helt nydelig, sier Kjeldsen entusiastisk.


Den 81 år gamle mannen råkjørte for å rekke ferga – nå er han dømt til å ta buss

Den 81 år gamle pensjonisten kjørte i 115 km/t i 60-sonen. Nå har han mistet førerkortet, fått en bot på 15.000 kroner og 18 dagers betinget fengsel.


Vært mye inne

I flere år har arrangørene Berg og Fjellheim laget turer for byens pensjonister. Forrige gang var i september i fjor og etter planen skulle det være fire turer til etter den. Imidlertid ble planen stoppet av koronakrisen.

For Kjeldsen ble koronatiden ekstra tung siden hun har kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) og befant seg i risikogruppen.

– Jeg følte litt angst for å bli smittet. Derfor ble det mye innesitting, tv og kryssordløsning og jeg kunne føle meg ensom enkelte ganger. Heldigvis holdt jeg kontakt med barn og barnebarn gjennom telefonen, forteller Kjeldsen.

Kjeldsen er glad i å reise, og synes det var deilig at grensene til Finland åpnet.

– Nå er det deilig at man kan reise, ja til for eksempel Finland som vi gjorde, sier pensjonisten.


Kommunen planlegger ny vannledning, ny asfalt og fortau på Røstbakken

Etter planen skal det omfattende anleggsarbeidet i Røstbakken gå i gang mot slutten av året.


– Må være forsiktig

Selv om Kjeldsen er glad for turen til Finland synes hun det er viktig å være bevisst på koronaviruset.

– Vi må være forsiktig så vi ikke får en baksmell. Det ville vært forferdelig om samfunnet på nytt skulle gå i lås. For min del er jeg opptatt av å følge smitterådene som håndvask og sprit, sier Kjeldsen.

Mange henvendelser

Etter mye trykk fra pensjonistene kunne ikke arrangørene Berg og Fjellheim vente lenger.

– Vi fikk mange henvendelser, så da fant vi ut at nå må vi kjøre tur. Det var en kjempetur og vi var utrolig heldig med været, sier Berg.


Leonard (11) har satt opp skilt for å redde livet til måsa Astrid og hennes egg

Da Leonard Høgseth (11) så at en pick up holdt på å kjøre over måseegget som lå rett ved den trafikkerte veien, tok han grep: Han dro rett hjem og lagde et skilt.


I utgangspunktet er turtilbudet åpent for alle, men Berg forteller at de primært satser på eldre og har nå blitt en fast gjeng.

– Først og fremst satser vi på de eldre. Gjennom flere år med mange turer vi har blitt et lite sammensveiset gjeng som kjenner hverandre på fornavn. Det er veldig trivelig. Under fredagens tur kunne jeg se at dem strålte og allerede har vi begynt å snakke om neste tur. Planen er Finnmark, Finland med overnatting og muligens en rundtur på Senja, forteller Berg.