Hadde sluppet ut av fengsel dagen før: Mann (29) sparket og drapstruet politiet

Dagen etter at han hadde sonet ferdig havnet mann (29) igjen på feil side av loven. Nå er han dømt for flere hendelser som skjedde på nyåret, og må igjen i fengsel.

DØMT: En 29-åringen er i Nord-Troms tingrett for vold og trusler mot offentlige tjenestemenn.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

nyheter

I Nord-Troms tingrett erkjente mannen seg skyldig i alle tiltalepunktene.

Dette var hendelsene 29-åringen havnet i tingretten for:

  • I januar rykket politiet ut til et utested i Tromsø etter melding om en uønsket og overstadig beruset gjest, som viste seg å være 29-åringen. Mannen hadde et «aggressivt kroppsspråk» og nektet å identifisere seg overfor betjentene. Politiet måtte legge ham i bakken for å få kontroll på han, og han reagerte med å true politibetjentene. Da han var plassert i politibilen sparket han en av betjentene i leggen. Dagen før hadde mannen sluppet ut av fengsel etter en annen dom.
  • I februar dro 29-åringen og en annen person til en restaurant i Tromsø. Politiet ble tilkalt da han oppførte seg høylytt, overstadig beruset og kastet pommes frites på vedkommende han hadde med seg på restauranten. Betjentene fikk «pratet ham ut av restauranten», men på vei mot politibilen ble han nok en gang utagerende og ropte skjellsord til betjentene.
  • Kun to dager etter hendelsen på restauranten skulle han nok en gang tiltrekke seg politiet. På et annet utested var mannen nok en gang overstadig beruset og nektet å forlate. Politiet fikk også denne gangen pratet ham ut, men 29-åringen gikk i «vranglås» da de kom ut fra stedet. Han viste fingeren til politiet og ropte nok en gang ukvemsord etter betjentene.

Aktor la ned påstand om 30 dagers fengsel, med fradrag på to dager varetektsfengsling og at 29-åringen idømmes å betale saksomkostningene.

Mannen forklarte i retten at han ikke husket hendelsesforløpene grunnet beruselse, men nektet ikke for det han hadde gjort. Han fortalte at han hadde fått en «mental knekk» noen år tilbake, men var på bedringens vei. Han ba derfor at ble dømt til samfunnsstraff.

Retten anerkjente at tiltalte hadde hatt en positiv utvikling, men så ikke at man kunne fravike fra ubetinget fengsel som straff på bakgrunn av det. Retten anså det som skjerpende at hendelsene skjedde kort tid etter hverandre og at 29-åringen var dømt for lignende forhold tidligere.

Tingretten dømte mannen til 28 dager ubetinget fengsel, med fradrag på to dager for utholdt varetekt og til å betale saksomkostningene retten satte til 3000 kroner.