Kunst, friluftsliv og drone-camp: Her er sommertilbudet for barn og unge i sommer

Skjønt koronapandemien har begrenset utreisemulighetene i sommer, trenger ikke byens yngre befolkning å kjede seg hjemme. Her er noen tips til aktiviteter i juli og august som ikke er fullbooket ennå.

SOMMER I ÅR OGSÅ: Denne gjengen er opptatt av at barn og unge skal ha et god og aktiv sommer i år også, selv om de ikke kan reise fra byen. Foran: Lillian Sørem (fra venstre), Alessandro Belleli Bak: Tvibit-ansatte Chìa Ju Lî (fra venstre), Espen Nomedal og Sif Vik   Foto: Anna Wangensteen

nyheter

– Det er et godt tilbud for barn og unge i sommer. Det er noe for de fleste, sier Alessandro Belleli, kommunikasjonsansvarlig på Tvibit.

Tvibit er åpent i sommer, som vil si at det er mulighet for å delta i faste aktiviteter som Fotomandag, bruke øvingsrommene, og besøke Helsestasjonen og kafeen Kringla. I tillegg kan man søke om støtte til egne prosjekter, og låne filmutstyr.

– Vi har fått mange spørsmål om å låne utstyr i koronatida. Vi hadde aldri lyst til å slutte med det, men vi måtte få nye rutiner på plass først. Jeg tror ikke man ser alt arbeidet som ligger bak, sier Belleli.


Sommerens aktivitetstilbud til unge:

– Tror aldri det har skjedd så mye på sommeren før

Det er ikke mangel på sommertilbud for byens unge befolkning, uansett interesseområder.


Det er imidlertid ikke bare faste aktiviteter som gjenopptas i sommer. 10.-13. juli arrangerer Tvibit for første gang Dronehelg på Sommarøya.

– Mange av brukerne våre meldte at de var interesserte i droner, så jeg er fornøyd med at de nå får dette sommereventyret der de får bygge og kappkjøre med drone, eksperimentere, leke og lære, samtidig som de får mediekompetanse, forteller Belleli.

Han legger til at 8. juli er siste påmeldingsdag, og at han håper de får godt vær.

Ute i friskluft

For de naturinteresserte er det også flere tilbud å velge mellom i sommer:

- Fritid arrangerer bootcamp for ungdom 10.-14. august i Tromvika. Der får man for eksempel sove ute, bade, fiske og gå på fjelltur.

- Kommunens Sommerklubb for barn er fulltegnet, men det er fortsatt ledige plasser på Sommerklubb for ungdom, som blant annet tilbyr paintball, terrengsykkel, tur og turneringer.

- 13. - 17. juli og 10. - 14. august inviterer Troms Røde Kors barnefamilier med barn i aldersgruppen 6-13 år, som har hatt svak økonomi over lengre tid, på gratis ferie til Haraldvollen. Der tilbys det god mat og tilgang til fasiliteter tilrettelagt for lek. Familiene bor på hytter og i leiligheter.


Røde Kors øker beredskapen i sommer

Røde Kors forventer at flere nordmenn legger sommerferien i norsk natur på grunn av koronarestriksjonene og øker beredskapen.


- Det er også mulighet for å låne tur- og fritidsutstyr som sovepose, sykkel og redningsvest gratis fra TURBO, et samarbeid mellom Røde Kors og Tromsø kommune. De holder til i Rådhuset.

Noe for de fleste

For de kulturinteresserte er det fortsatt mulig å melde seg på kurs for keramikk, audition og skuespillerteknikk, og tegning.

Mennesker med utviklingshemming fra 14 år kan bli med på sommerkurs på Alfheim Aktivitetshus. De driver blant annet med musikk, drama, lyrikk og forming. I tillegg går de på tur hver dag, unntatt hvis det er dårlig vær. Da erstattes tur med disco.

– Vi har også en utegående reportergruppe for Alfheimavisen vi lager. I forrige uke var temaet havet, sier leder av Alfheim Aktivitetshus Lillian Sørem.

Hun legger til at det har vært godt å se deltakerne igjen i sommer etter det lange koronaoppholdet, og roser dem for hvor flinke de er å holde tilstrekkelig avstand på sommerkurset.

– Det er knapt med plasser igjen, men vi har noe ledig i uke 30 og 31. Det er bare å ringe meg, eller ta kontakt på Facebook, sier Sørem.