Oppfordrer kommunene til strengere kontroll ved utesteder

Helse- og omsorgsminister Bent Høie oppfordrer kommunene til å ha strengere kontroll av utesteder og restauranter.

SMITTEVERNREGLER: Ber kommunene om å ha strengere kontroll av utesteder for å hindre smittespredning.   Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

nyheter

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har bedt om at det sendes brev til kommunene der de oppfordres til strengere kontroll av kommunenes utesteder og restauranter, det skriver regjeringen på sine nettsider.

– Jeg er bekymret over at smittevernreglene ikke overholdes på utesteder og restauranter, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Han ber om at kommunene forsikrer seg om at alle relevante smittevernråd og veiledere følges.

– Vi forventer at kommunene slår ned på brudd på smittevernreglene, sier Høie.

Ekstra risiko på utesteder

Han peker på at risikoen for spredning av koronaviruset er særlig høy på utesteder og restauranter.

– Når vi nå får meldinger om brudd på smittevernreglene i utelivet, ber vi kommunene om å styrke tilsynet med serverings- og restaurantbransjen i de store byene.

Tirsdag ble det sendt brev til kommunene fra Helsedirektoratet, der understrekes det at kommunen og kommuneoverlegen har ansvar for å holde oversikt over smitteforekomsten i kommunen til enhver tid, og gjennomføre de tiltakene som trengs lokalt for å stanse videre smitte raskest mulig.

– Når vi nå åpner opp er det ekstra viktig at vi følger de enkle rådene som vi vet hindrer at smitten sprer seg igjen, sier Høie.