Kirkens Bymisjon får 200.000 kroner til å informere innvandrere om smittevern

Kirkens Bymisjon får støtte fra Mangfolds – og integreringsdirektoratet for å informere innvandrere om smittevern. Utbruddsepidemiolog Ørjan Olsvik ved UiT hyller tiltaket.

KROPPEN HUSKER INFORMERER: Rania Yakoub (fra venstre), Amira Ali Adem, Ann Karina Sogge sitter på Kirkens Bymisjon. Yakoub og Adem forteller at noen innvandrere ikke har samme forhold til koronakrisen som andre nordmenn. For Yakoub minnet det henne veldig om krigen i Syria.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Rania Yakoub, som i iTromsø forteller om hvordan korona-utbruddet har vekket minner fra borgerkrigen i Syria, tror ikke hun den eneste flyktningen som har hatt behov for informasjon om covid-19 og smitteverntiltak. Selv om norsken bedrer seg for hver dag hun jobber, har informasjonen for mange innvandrere blitt relativt vanskelig å forstå.