Sjekk dette reisefølget:

Da Spania-turen røyk ble det bobilferie for storfamilien: – Vi måtte jo ha rett bekledning!

Storfamilien fant ut at bobilferie var tingen da korona saboterte den planlagte utenlandsferien. Da må man selvfølgelig også kle seg som en ekte bobilturist.

SJEKK DENNE GJENGEN: Storfamilien følte de ikke kunne være ordentlige bobilturister uten den korrekte «looken».  Foto: Jan-Christian Johansen

nyheter

– Vi skulle egentlig vært i Spania. Da det ikke gikk, fant vi ut at bobilferie var tingen, sier Bjørn-Erik Junior Jensen til iTromsø.

Han og resten av reisefølget fra Tromsø, som består av tre generasjoner Jensen, Johansen og Skeie har ankommet Ballangen, og planlegger å reise videre mot Lofoten. På veien blir de nok vanskelig å ikke legge merke til.

– Vi måtte jo ha rett bekledning! Skal vi være bobilturister må vi kle oss som det, sier Jensen og ler.Ideen til å gå for «retro-looken» med knallfargede grilldresser og annet stæsj startet som en konkurranse.

– Det var om å gjøre å se verst ut egentlig. Da ting kom til stykket var de som kom på ideen om å kle seg sånn som nølte mest med å ta det på seg, forteller Jensen.

Om de ser best eller verst ut i grilldressen kommer vel an på øyet som ser, men øyne får de på seg uansett.

– Vi får mange blikk på oss. Det var en fyr som attpåtil stoppet bilen for å gå bort til oss å fortelle at vi så «freshe» ut. Det er jo artig, sier Jensen.


Står på avgiftsparkering – ønsker egen bobilplass

Kommunen: – Vi driver ikke camping


Reiseruten er ikke spikret for storfamilien, men turen går i hvert fall innom Lofoten.

– Vi tar det litt som det kommer, men vi skal sette kurs for Lofoten etter hvert. Det har vært snakk om å dra innom litt ulike fiskevær og det er noen som har lyst å bestige Svolværgeita, forteller Jensen.


Flere varslet om svenske turister på campingen – viste seg å være språksterke finner

iTromsø fikk flere tips om at det krydde av svensker på Tromsø Lodge & Camping. Sannheten var at flere av turistene på plassen var svensktalende finlendere.