Hallgeir trodde det var innbruddstyver – viste seg å være noe helt annet

Da Hallgeir Skogly kom hjem fra butikken trodde han det var innbruddstyver i huset. Sannheten var at noe helt annet og mer fjærkledd var på besøk.

FJÆRKLEDD «INNBRUDDSTYV»: Da pensjonisten Hallgeir Skogly kom hjem fra lokalbutikken hørte han skrapelyder i huset og trodde innbruddstyver hadde tatt seg inn. Sannheten var at fuglen «Skjære», også kjent som «Sjura» hadde fløyet ned igjennom pipa og satt innesperret i vedovnen.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Pensjonisten Hallgeir Skogly bor på Workinmarka. Onsdag ettermiddag bestemte han seg for å ta en kjapp tur på lokalbutikken, men da han kom tilbake én time senere hørte han noe underlig aktivitet i huset.

– Jeg hørte noe som minnet om skrapelyder på glass. Siden jeg bor alene er jeg vant med at det er helt stille, så jeg trodde det var innbruddstyver i huset, forteller Skogly til iTromsø.

PRØVDE Å KLATRE OPP IGJEN: Sjura spratt vekk fra frontglasset på vedovnen umiddelbart da Hallgeir Skogly tok tak i håndtaket. Fuglen prøvde å klatre opp pipa igjen, men lyktes ikke på grunn av det trange røret.  Foto: Håkon Steinmo

Imidlertid oppdaget Skogly at «innbruddstyven» var den fjærkledde fuglen skjære», også kjent som «sjura». Fuglen hadde gjort som julenissen og hoppet ned igjennom pipa på taket, men siden vedovnen var stengt var den innesperret.


Leonard (11) har satt opp skilt for å redde livet til måsa Astrid og hennes egg

Da Leonard Høgseth (11) så at en pick up holdt på å kjøre over måseegget som lå rett ved den trafikkerte veien, tok han grep: Han dro rett hjem og lagde et skilt.


– Vil du ta den du?

iTromsø tok turen bort til Skogly rett etter han oppdaget fuglen.

– Jeg tror jeg skal finne fram en sekk eller noe å trå over før jeg åpner lokket, sier Skogly.

INNPAKKET: For å sikre at fuglen ikke flakset avgårde i leiligheten pakket Hallgeir Skogly vedovnen inn i plastikk før han åpnet lokket. 

Skogly fant fram en plastsekk og trådde over vedovnen for å sikre at fuglen ikke fløy av gårde i leiligheten når han åpnet lokket. Mens sekken ble trådt over kunne man høre skrapelydene og skrikene fra fuglen. Det gjorde at Skogly fikk kalde føtter.

– Vil du ta den du, sier Skogly til iTromsøs fotograf.

– Nei, jeg må jo ta bilder, svarer fotografen smått bekymret.


Entreprenør gravde i hekkeområde til rødlistet fugleart: – Det er et trist syn

Johanne Lunga reagerer på at det i år igjen blir utført gravearbeid som forstyrrer hekkende sandsvaler. Entreprenør sier de er nødt til det for å få sikret farlig tomt.


– Få opp døra, få opp døra!

Etter å ha åpnet lokket på ovnen og fjernet litt ved viste det seg at fuglen satt oppå et lite platå inni ovnen.

– FÅ OPP DØRA! Ikke alt gikk etter planen. Tanken var at fuglen skulle fjernes rolig og stille, men slik ble det ikke. Fuglen unnslapp grepet til Skogly, fløy ut av vedovnen og landet i bunnen av plastsekken. Med en rask manøver klarte Skogly å fange fuglen i sekken før han satte kursen mot terrassedøra: – Få opp døra, ropte han til iTromsøs journalist. 

Planen var å fjerne fuglen rolig – slik gikk det ikke. Fuglen unnslapp grepet til Skogly, flakset ut av ovnen og ned i plastsekken. I et kjapt øyeblikk klarte Skogly å fange fuglen i posen.

– Få opp døra, få opp døra, roper Skogly til iTromsøs journalist.

Terrassedøra ble åpnet på vidt gap og fuglen fløy av gårde – i fin form.

– Nå får vi ikke snakket med han, men jeg må jo si at han virka fornøyd, avslutter Skogly og ler.