– Gotta catch 'em all!

Pokémon-trenere fra hele landsdelen samles i Tromsø når monster-entusiasten Arne-Endré (31) inviterer til fest

Pokémon-entusiasten Arne-Endré Karlsen var lei av at det skjedde lite i byen. Nå lager han stor «Pokémon GO»-fest.

– GOTTA CATCH 'EM ALL! Arne-Endré Karlsen har spilt Pokémon GO siden oppstart i 2016. Han fikk flere nye venner igjennom spillet og det sosiale aspektet er det som gjør at han fortsatt spiller. Bare i Tromsø er det rundt 800 aktive medlemmer som deler en egen chat-kanal på Discord.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

– Det er en fantastisk og kul ting som kommer til å bli en opplevelse for livet. Folk kommer til å bli dritfornøyd, sier «Pokémon GO»-entusiasten Arne-Endré Karlsen (31) til iTromsø.

Det populære mobilspillet tok verden – og Tromsø – med storm da det ble lansert i 2016.

– OPPLEVELSE FOR LIVET: Pokémon GO-entusiasten Arne-Endré Karlsen (31) tok initiativet til å samle landets Pokémon-trenere i en større spillfest til helga: – Det kommer til å bli en opplevelse for livet, sier han til iTromsø.  Foto: Miriam Nilsen

I samråd med samboeren Miriam Nilsen, arrangerer Karlsen årets «Pokémon GO Fest» førstkommende helg. Arrangementet starter lørdag formiddag og varer fram til søndag kveld. Ideen om å lage stevnet kom som en følge av kjedsomhet under koronatiden.

– Jeg er vant med et høyt aktivitetsnivå. Bare det siste året hadde jeg rundt 300 prosent stilling med jobb og studie. Rundt februar sa jeg opp jobben og startet ny jobbsøking, men da korona inntraff forsvant jobbmuligheten. Plutselig fikk jeg lite å gjøre, og da tenkte jeg at det hadde vært dritartig om det skjedde noe. Innen 48 timer var beslutning tatt. Det skulle bli «Pokémon GO»-fest, sier Karlsen og ler.


Korona hindrer ikke «The Voice»-Marius – nå lager han minifestival med countrymusikk i Oldervik

Tidligere «Idol»- og «The Voice»-deltaker Marius Brynjulfsen lot seg ikke stoppe: – Folk ville at det skal skulle skje noe.


Pizza og «goodie-bags»

Selv om Karlsen og samboeren Nilsen er hovedmotoren bak arrangementet hadde de ikke klart det alene. Både Tvibit, Tromsøtid, Teknikmagasinet, Yonas og Clarion Hotel The Edge kastet seg på laget som sponsorer.

– De påmeldte må kjøpe seg pass på «Pokémon GO», men ellers er arrangementet helt gratis. Når det gjelder sponsorene så kan jeg si at vi hadde aldri klart dette uten dem, forteller pokémon-entusiasten.

GRATIS FOR ALLE: Pokémon-arrangementet «Pokémon GO Fest Tromsø» er gratis for alle. Det eneste som kreves er at spillerne kjøper seg pass innad i spillet så de kan delta.  Foto: Håkon Steinmo

Andreetasjen på hotellet vil tjene som base for arrangementet. Der blir det servert Yonas-pizza, utdelt «goodie-bags» og tilbydd ladestasjoner til spillerne. Allerede har arrangementet tiltrukket seg flere spillere fra andre steder i landet.

– Det kommer folk fra blant annet Bodø og Andenes. Hotellet har også sørget for at dee som trenger hotellrom får 10 prosent rabatt, sier Karlsen til iTromsø.


10 spilltendenser fra tiåret som gikk

Det har vært et svært innholdsrikt tiår på gaming-fronten, kanskje spesielt med tanke på E-sport og mobilspilling.


Seriøst smittevern

Selv om Karlsen gjør mye for å sikre fornøyelse hos deltakerne, er han bevisst på smittevernet. På hotellet skal énmetersregelen overholdes, det settes ut håndspritstasjoner, og bordene blir spritet. I tillegg har han vært i kontakt med smittevernoverlege Trond Brattland i Tromsø kommune.

– Han fortalte at jeg måtte skaffe kontaktinformasjon på alle. Derfor bestemte jeg meg for smøre ekstra godt med smør på brødskiva for å si det sånn. Alle som sender meg kontaktinformasjonen sin får en «goodie-bag» med produkter som er ment å holde deg gående utover dagen. Allerede har jeg registrert over 80 personer, forteller Karlsen.