Onsdag var årets varmeste dag og vi har mer varme i vente: – Blir i overkant mye sommer i nord

Til dere som mener det har blitt for varmt i Tromsø; her kommer en dårlig nyhet.

VARMT: Onsdag var årets varmeste dag med 25.7 grader, og varmen kommer til å fortsette de neste dagene.  Foto: RONALD JOHANSEN

nyheter

29. juli viste gradestokken ved Vervarslinga hele 25.7 grader. Dermed ble rekorden for årets varmeste dag i Tromsø, som var 13. juli med 23.7 grader, knust.

Ifølge Vervarslinga ser det ikke ut til at rekorden kommer til å bli brutt med det første.

– Vi er allerede oppe i 21,1 grader i dag. Det er vanskelig å si om rekorden kommer til å bli slått i dag. I så fall kommer det til å være marginalt, forteller Rune Skoglund, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga.

Mer varme i vente

For dem som er glade i sol og sommervarme, har meteorologen en gladnyhet.

– Det kommer helt sikkert til å bli over 24 grader både i dag og fredag. Vi kommer til å få samme vær på fredag med vesentlig mindre skyer, sier Skoglund.

– Jeg er glad i varme, men nå begynner det å bli i overkant mye sommer i nord, sier meteorologen, som selv synes det er for varmt om kveldene, til tross for at Tromsø ennå ikke har hatt sin første tropenatt i år.

SOMMER: Vakthavende meteorolog, Rune Skoglund, opplyser at det er fortsatt varmt vær i vente.  Foto: Håkon Steinmo, iTromsø

Regn på lørdag

Til helgen er det igjen meldt litt lavere temperaturer, men det vil fremdeles være godt og varmt. De som står opp tidlig på lørdagen kan kanskje observere at bakken er litt våt.

– Det er mulig det kommer til å bli litt regn natt til lørdag. Temperaturen kommer også til å falle ned til rundt 18 grader, sier Skoglund.

Deretter kommer sommerværet til å fortsette som normalt.

– Fra søndag til onsdag tipper jeg at temperaturene kommer til å være over 20 grader, forteller meteorologen.