53 personer nå bekreftet smittet i utbruddet på Hurtigruten

De nyeste testresultatene viser at 37 av mannskapet og 16 av passasjerene som har vært på de to seilasene med Hurtigruten er smittet.

I BREIVIKA: MS Roald Amundsen ligger til kai i Breivika.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Det melder Folkehelseinstituttet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Smittesituasjonen gjelder to seilaser med MS Roald Amundsen, en fra 17.–24. juli, og en fra 24.–31. juli. Skipet har vært på to seilaser rundt Svalbard med på- og avstigning i Tromsø.

– Det er registrert 7 nye tilfeller blant passasjerene. Flertallet av disse er folkeregistrert i fylker som allerede har kjente tilfeller, i tillegg har en passasjer fra Vestland fylke testet positivt. Dessuten er det to nye personer i mannskapet som er bekreftet positivt med Covid-19, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet i pressemeldingen.

De foreløpige resultatene viser at det er totalt 53 personer med bekreftet smitte på disse to seilasene; 37 av mannskapet og 16 av passasjerene. De 16 passasjerene er folkeregistrert i til sammen 7 fylker: Nordland, Oslo, Rogaland, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestland, og Viken.


Alle om bord på MS Spitsbergen koronatestes torsdag morgen

Mannskap og passasjerer om bord Hurtigrutens ekspedisjonsskip Spitsbergen blir testet for koronaviruset når skipet ankommer Tromsø klokka 9 torsdag morgen.


– Viktig at kommunene prioriterer testing

Folkehelseinstituttet melder at passasjerer fra begge seilas må i ti dagers karantene fra dagen de gikk av skipet. Karantenetiden for den første seilasen er nå gått ut, men passasjerer fra den andre seilasen kan befinne seg i andre kommuner enn den de er folkeregistrert i.

– Det er viktig at alle kommuner som nå får henvendelser fra passasjerer fra MS Roald Amundsen og seilasen 24.–31. juli prioriterer testing, slik at vi får en god nasjonal oversikt over konsekvensene av utbruddet og kan forebygge videre spredning. Også passasjerer som ikke har symptomer bør testes, sier Vold.


Tromsø kommune har gjennomført befaring på Roald Amundsen

Ansatte fra Tromsø kommune har onsdag vært på befaring på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen.