Pressekonferanse klokka 16.30

Skal ha døgnbemannet hjelp til besetningen på «Roald Amundsen»

Det blir presseorientering på rådhuset i Tromsø i dag, fredag 7. august, klokken 16:30.

Pressekonferanse fra rådhuset 16.30, se siste oppdatering direkte.

nyheter

– Vi har forsterket det medisinske, et ekspertteam fra UNN som er topptrent til å håndtere smitteutbrudd som dette. MS «Spitsbergen» hadde ingen smitte hos besetningen, det er en enorm lettelse, sier ordfører Gunnar Wilhelmsen, under pressekonferansen.

– Det tar litt tid før vi får det totale bildet av smitten, men vi har god oversikt. mange henvendelser om det er trygt å reise til Tromsø, ja, det er det. vi har god kontroll på smitte knyttet til «Roald Amundsen». Siden 17. mai har det bare vært tre smitta, her i Tromsø. vi har vært flinke til å holde avstand, og det må vi fortsette med. smitten er usynlig, og vi kan ikke vite om personen ved siden av oss på bussen er smittet.

– Samarbeidet sammen med UNN, på grunn av kjempegodt samarbeid med de, og mange helsepersonells vilje for å mobilisere raskt har vi fått på plass en god ordning for besetningen om bord på Roald Amundsen, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen.

UNN og kommunen skal om bord i ettermiddag.

– Vi kommer til å ha døgnbemannet hjelp for besetningen, både fra UNN og andre steder.

Besetningen er i ti dagers karantene, fra søndag da karantenen ble iverksatt, mange går ut av karantene førstkommende tirsdag.

– Så har det blitt bekreftet flere smittetilfeller, disse vil få en karantene ut fra det tidspunktet. Noe personell som kan ha vært i en nærkontaktsituasjon, og det er de som har jobbet på kjøkkenet, sier Kristoffersen.

– Vi har samarbeidet hele veien for å forsøke å få de som kan gå ut, til annet egnet karantenested. Dette jobber Hurtigruten med ut fra eget initiativ, de gjør prioriteringer på hvem som skal ut. Vi har vært klare på vårt ønske, som er at de som behøver det ut fra medisinsk grunn. Vi kan ta ut besetning fra båten allerede i dag.

Det har vært stor pågang på legekontorene i Tromsø, med folk som har luftveisproblematikk. Kommuneoverlegen minner om å ta en telefon først, og avtale hvor man skal møte opp.