16 år gammel gutt funnet død – politiet åpner etterforskning

Politiet mistenker at dødsfallet er narkotikarelatert. Det ble gjort forsøk på livredding både på stedet og i ambulansen – men på UNN ble 16-åringen erklært død.
nyheter

– Politiet arbeider ut ifra at dødsfallet er narkotikarelatert. Det er ingenting som foreløpig tyder på andre straffbare forhold, sier stasjonssjef ved Tromsø politistasjon, Anita Hermandsen ifølge en pressemelding.

Politiet opplyser til iTromsø at 16-åringen ble funnet på en privat adresse, der gutten ikke selv var hjemmehørende, tirsdag morgen. Det var privatpersoner på den samme adressen som kontaktet nødetatene.

– Han var på besøk hos noen andre og ikke hjemme hos seg selv, opplyser Hermandsen til iTromsø.

Ifølge Hermandsen var det flere personer til stede på adressen der gutten ble funnet.

– Hvor mange, over hvor lang tid og på hvilke tidspunkter ønsker vi ikke å gå ut med.

– Om det er personer som har vært på stedet, som ikke har snakket med politiet, og som har nyttig informasjon, er vi interessert i å snakke med dem, sier politistasjonssjefen, som understreker at politiet mener å ha god oversikt over hendelsesforløpet.

- Den foreløpig obduksjonsrapporten gir ikke noen klar dødsårsak, legger hun til.

Hermandsen forteller at politiet avventer svar på prøver som skal bidra til å belyse dødsårsaken. Stasjonssjefen opplyser at basert på tidligere erfaring kan det ta noen uker å få svar på slike prøver.

Guttens foresatte er varslet om hendelsen.

Politiet vil jobbe aktivt med forebyggende arbeid rettet mot ungdomsmiljøet i Tromsø i etterkant av hendelsen.