En person i Tromsø smittet av korona

Tromsø kommune opplyser onsdag ettermiddag at en person i Tromsø har fått påvist positiv koronaprøve.
nyheter

Personen er gått i isolasjon og smittesporingsteamet til kommunen kartlegger nå nærkontakter, opplyser Tromsø kommune.

– Vedkommende har vært på reise, og ble kontaktet av vårt smittesporingsteam fordi det har vært nærkontakt med en covid-19-positiv i en annen kommune. Det ble raskt gjennomført en test, sier kommuneoverlege Inger Hilde Trandem i pressemeldingen.

Alle nærkontakter blir kontaktet av kommunen, og vil få beskjed om å gjennomgå testing i den kommunen de befinner seg i, står det i pressemeldingen.

– Vi har liten smitte i Tromsø, men også dette er en påminnelse om at den finnes. Hver og én av oss må derfor gjøre en innsats for å stoppe smitten. Det gjør vi best med å følge råd og regler for hygiene, holde avstand og ikke oppsøke andre om man har symptomer på luftveisinfeksjon og feber, sier Trandem.