Ukjent tromsøforfatter nominert til delfinale i ny bokkonkurranse

En lokal forfatter er nominert til delfinalen i Ulest-konkurransen med sin fantasy-bok «Sjelemakeren» . Vinner hun, er hun med i kåringen av Årets Ulest.

BOKKONKURRANSE: Anniken Steinarsdottier er nominsert i ny bokkonkurranse for ukjente forfattere.  Foto: Privat

nyheter

Den norske nettbokhandelen Bookis, lanserte i februar konkurransen Ulest, for å løfte fram norske, ukjente forfattere som leserne mener fortjener mer oppmerksomhet for sine bøker. Juryen er uavhengig og består av engasjerte bokelskere, som plukker ut seks forfattere til hver delfinale og gir karakter til hver bok. I tillegg åpnes en folkeavstemning i hver runde, som tillater leserne å stemme på sin favoritt.

Anniken Steinarsdottir fra Tromsø ble akkurat nominert til den fjerde delfinalen av Ulest-konkurransen for sin fantasyroman Sjelemakeren. Hun kan bli den fjerde av totalt fem delfinalevinnere, som i den endelige finalen konkurrerer om å bli Årets Ulest og vinne premien på 10 000 kroner.

– Nominasjonen betyr veldig mye for meg. Jeg selvpubliserer mine bøker, så det betyr at boka når ut til flere lesere enn den hadde gjort ellers – det er veldig gøy, sier Steinarsdottir.


Anmeldelse av «Pitbull-Terje og kampen om barnevernet» på HT:

Deilig barnslig tegneserie-teater

«Pitbull-Terje og kampen om barnevernet» på Hålogaland Teater er en morsom og sår forestilling som fenger – for det meste.


Debuterer med Fantasyroman

Sjelemakeren er den første boka Steinarsdottir gir ut. Den beskriver hun som en Fantasyroman rettet mot ungdom og unge voksne:

– Sjelemakeren handler om fremmede verdener, magi, vennskap, og det å finne seg selv og tilhørighet. Det er en historie jeg håper kan glede andre like mye som den har gledet meg.


Flere tromsøkunstnerne får plass på Nasjonalmuseet: – Det er en ære å få være med

1.100 kunstnere sendte inn bidrag til åpningen av det nye Nasjonalmuseet. Av dem ble 150 plukket ut. Blant dem er seks tromsøkunstnere.


Nettbokhandelen er både på nett og i app. Nylig nådde Bookis 100.000 brukere.

– I Bookis er vi veldig opptatt av å vise en bredde av bøker, og med Ulest ønsker vi å løfte fram alle de flinke og kreative forfatterne her i landet, som av ulike grunner ikke har nådd helt ut til den store lesergruppen enda, skriver innholdsredaktør i Bookis, Theresa Brandal i en e-post til iTromsø.