76 padlere padlet Tromsøya rundt på lørdagen: - Det er ny rekord

Tromsø Havpadleklubb arrangerte lørdag sitt årlige løp Tromsøya Rundt for 27. gang. Aldri før har de hatt så mange påmeldte padlere.
nyheter

Lørdag gikk Tromsø Havpadleklubb sitt årlige løp Tromsøya Rundt av stabelen for det 27. året på rad. Hele 76 padlere, påmeldt i ulike klasser, brukte dagen på å runde øya i kajakk. De to yngste padlerne er 11 år, og de tre eldste påmeldte er alle over 70.

– Det er ny rekord, sier leder for Havpadleklubben, Ingrid Berthinussen fornøyd.

– Det har over årene vært variert med antall deltakere, men vi gjorde en endring de siste årene med å nå ha en turklasse med en turleder. I går var det 47 påmeldte bare i den klassen, legger hun til.

16 padlere deltok i konkurranseklassen som er for dem som liker å konkurrere og padle på tid. Konkurranseklassen deles igjen inn i tre klasser: herrer, damer og dobling – kajakk for to.


Onsdag og torsdag blir ukas værvinnere

Etter nedbør og vind på mandag og tirsdag, kommer det et høytrykk fra sør og gir oss litt varme – før rester fra orkanen som har herjet i USA kommer og bløter til helga.


Padlet på 2 timer og 22 minutter

– Det var meldt 6–7 meter per sekund med vind, så vi var heldige da det bare var lett duskregn da vi startet – og en fantastisk regnbue som strakte seg fra Håkøya og mot Sandnessundbrua, forteller Berthinussen.

Turklassen startet padlingen klokken 9 om morgenen, med et obligatorisk stopp på Nordspissen der gjengen hadde rasteplass med bål. Også i sentrum fikk turpadlerne et avbrekk, og utdeling av kanelsnurrer sørget for ekstra påfyll til deltakerne. Ruta endte hos klubbens områder i Sjølundfjæra, der deltakerne kom i land til grilling med blant annet selkjøtt på menyen.

Konkurranseklassene var derimot opptatt med å padle fort og måte nøye seg med grillmat etter løpet. Først i mål var Sigurd og Elin Hadler Olsen som padlet på 2 timer og 22 minutter. Bernt Bye vant herreklassen med under ett minutt mer enn doblingene. I dameklassen var vinneren Unn Sørum.

– Det var en helt fantastisk og så artig dag. Vanligvis har vi fest på kvelden, men den avlyste vi på grunn av Covid-19. Folk har vært flinke å holde avstand på sjøen – padling er sånn sett en veldig fin sport. I doblingene er det stort sett par som sitter sammen, forklarer Berthinussen.

Det ble også arrangert en kortere versjon av padleturen - fra byen til Sjølundfjæra. Den ble ledet av Tromsø-studentenes padlegruppe «Trulle», forteller Berthinussen.