Naboer klaget på høylytt sex: – For det gode naboskapets del kan det være greit å lukke vinduet i fremtiden

Planlagt en liten eller større hyrdestund? Da kan det være greit å sjekke om vinduet er lukket først.

LAPP I HEISEN: Naboene som ble sjenerte av sexlydene fra opp i blokka, hang en lapp i heisen hvor de ba det spreke paret om å lukke vinduet og kose seg videre.  Foto: Privat

nyheter

I heisen i et boligsameie på fastlandet henger det en lapp litt utenom det vanlige.

«Kjære medboere/friskuser (smile-emoji)

Lukk soveromsvindu eller bit i puta … Hyl og skrik bærer godt når man bor i høyden, og litt diskresjon må kunne forventes når man bor i blokk … Levnet ingen tvil hos noen hva som ljomet utenfor. Kos dere videre, helst uten flaue familiemedlemmer … hos oss.»

LUKK VINDUET: Avsenderen av denne lappen ber naboene om å lukke vinduet neste gang de skal ha seg.   Foto: PrivatStyret i borettslaget kjenner til saken og forteller at «den morsomme lappen med litt alvor i» er, så vidt dem bekjent, et resultat av en engangshendelse – altså ikke et gjentakende problem.


Rekordhøy prisøkning på 18 prosent

Tromsø har landets høyeste prisøkning på nye boliger

Prisene på nybygde boliger økte med 18 prosent i Tromsø siste to år, dobbelt så mye som Oslo og resten av landet: – Det er mye, sier megler.


Et stort toleranserom

iTromsø tok kontakt med Bonord for å høre om dette er en problemstilling de er kjent med. Er høye stønn gjennom åpne vindu en gjenganger i klagebunken?

Viseadministrerende direktør i Bonord, Kim Kr. Nordli, kjenner ikke til saken eller lignende tilfeller.

EN SPESIELL SAK: Viseadministrerende direktør i Bonord, Kim Nordli, sier at han ikke har hørt om lignende tilfeller før.   Foto: Bonord

Han forteller at tommelfingerregelen i borettslag er at det skal være stille mellom klokka 23.00 og klokka 08.00. Men om hendelsen har skjedd på dagtid, fins det ingen husordningsregler som kontrollerer akkurat i dette tilfellet.

– I et boligselskap må du forholde deg til dine naboer og ikke utøve en aktivitet som plager dine naboer. Det skal likevel være ganske stort toleranserom for støy mellom klokka 08 og klokka 23, men denne saken er jo litt spesiell, sier Nordli og legger til:

– For det gode naboskapets del kan det være greit å lukke vinduet i fremtiden.


Her bygger Peab 80 leiligheter på «beste vestkant»: – 650 potensielle kjøpere har vist interesse

41 av 42 Norheim-boliger ble solgt på rekordtid da de ble lagt ut for salg i mai. I september starter salget av de 80 leilighetene øverst i boligfeltet, og allerede har 650 meldt sin interesse.


Ta det opp direkte

Han forteller at Bonords generelle anbefaling vil være å heller legge en lapp direkte i postkassa til de det gjelder fremfor å henge beskjeden i heisen hvor det kan oppfattes som en form for gapestokk.

– Det er alltid best å ta det direkte opp med den det gjelder, enten ansikt til ansikt eller ved å stikke en lapp i postkassa.

Ved planlagt oppussing eller sosiale sammenkomster, som gjerne kan føre til støy, anbefaler Nordli at man varsler sine naboer i forkant.