Selger brukbart utstyr til inntekt for Dyrebeskyttelsen

Tromsøfirmaet NT Byggservice AS ønsker å bidra til gjenbruk, og selger derfor brukbart utstyr som blir til overs fra renoveringsprosjekter. Pengene går i sin helhet til veldedige formål.

BIDRAR TIL GJENBRUK: Daglig leder i NT Byggservice, Trond Jaklin.   Foto: Privat

nyheter

– Det meste kastes, men er det noe som er brukbart forsøker vi å bidra til gjenbruk. Det er også en betingelse at alt som selges er avtalt med kundene, sier Trond Jaklin, daglig leder i NT Byggservice.

Firmaet jobber med oppussings- og renoveringsprosjekter, og Jaklin forteller at ordningen med gjenbruk fortsatt er i forsøksfasen. Utstyret som selges kommer fra både bolig- og næringslokaler, og legges til salgs på firmaets Facebook-side.

– Brukbare vinduer, dører eller kjøkkeninnredninger kan jo komme noen andre til gode, men er det ikke interesse så kastes det, sier han.


Åpner egen katteklinikk– tilrettelagte, stressfrie forhold for kattene

Nå får Tromsøs katter et helt eget sted. Katteklubben Ishavskatt «mjauer» av glede over den nye katteklinikken.


Gir pengene til Dyrebeskyttelsen

Inntektene fra salg av utstyr vil i år gå direkte til Dyrebeskyttelsen i Tromsø, og betaling vippses direkte dit ved henting. Jaklin forteller at valget av nettopp denne mottakeren var litt tilfeldig.

– De ble jo utsatt for brann for noen år siden, så de lå først i tankerekken. De får derfor inntektene fra slikt salg for 2019 og 2020, så tenker vi at inntektene kan gå til et annet formål til neste år, sier han.

Jaklin forteller at fremtidige salgsobjekter som kan gjenbrukes vil legges ut på byggefirmaets Facebook-side. Hvor ofte dette vil skje er han litt usikker på.

– Det blir jo litt fra prosjekt til prosjekt, og vi må også ta en vurdering om utstyret kan selges, og om kundene synes dette er greit.