Barnet (2) som overlevde Fagereng-tragedien har begynt i barnehagen igjen. Enkemannen takker UNN og Tromsø.

Den etterlatte enkemannen etter Fagereng-tragedien takker UNN for behandlingen datteren (2) har fått.

TAKKNEMLIG: Enkemannen etter Fagereng-tragedien er takknemlig for omsorgen som er vist overfor han og den yngste datteren, som overlevde drapsforsøket..  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det opplyser han til iTromsø via sin bistandsadvokat Erik Ringberg.

Det var 2. desember i fjor at en 27 år gammel kvinne og hennes tre barn ble funnet livløse i sjøen utenfor Fagereng, ved veien sto det blant annet en forlatt barnevogn.

Moren og de to eldste døtrene døde, men den yngste jenta, som da var ett år, overlevde.

Forventet henleggelse

Fredag sendte politiet ut en pressemelding om at riksadvokaten har henlagt saken.

Politiets etterforskning har gitt påtalemyndigheten grunnlag for å slå fast at hun drepte to av sine barn og forsøkte å drepe det tredje.

– For det første kan jeg si at henleggelsen var som forventet. Det har i lang tid forberedt min klient på at det kommer til å bli en henleggelse på bakgrunn av omstendighetene og at den antatte gjerningspersonen er død, sier enkemannens bistandsadvokat Erik Ringberg.

Takknemlig for omsorgen

Ringberg, som har fått innsyn i etterforskningen, opplyser at enkemannen er glad for at politiet har gjort en bred og grundig etterforskning i saken, og at enkemannen er sjekket ut av saken.

– Han har lyst å formidle at han er veldig takknemlig for den fantastiske innsatsen alle på UNN har gjort. Den måten han og datteren har blitt behandlet på UNN synes han er helt fantastisk, og er noe han er veldig takknemlig for.


Fagereng-tragedien

Politimannen om da han hentet ut tre livløse personer i sjøen: – Det å ta opp det minste barnet festet seg i meg

Politimann Sverre Steffensen har i etterkant av hendelsen truffet både barnet som overlevde og den etterlatte faren. Det hjalp.Fagereng-saken ferdig etterforsket

Nå ligger den hos Statsadvokatene i Troms og Finnmark, som skal vurdere saken og sende den videre til Riksadvokaten.


– Han ønsker også å si til hele Tromsøs befolkning at han er takknemlig for omsorgen og varmen han har blitt møtt med av innbyggerne i byen. Innsamlingsaksjonen har betydd at han og datteren har fått en god start på tiden etter at hun ble skrevet ut fra UNN.

Preget av hendelsen

Ringberg opplyser at datteren (2) som overlevde tragedien ble skrevet ut fra UNN i sommer, og at hun nå er tilbake i barnehagen. Enkemannen har også begynt i jobb igjen, og ønsker nå å gå videre med livet.


Slik kom den drapssiktede moren seg til Fagereng

Fra kvinnen dro hjemmefra med sine tre døtre, og til de siste bevegelsene ble registrert, gikk det litt over én time.


– Hun har begynt i barnehage igjen, utover det ønsker vi ikke å si så mye. Hun er selvfølgelig påført skader etter å ha ligget så lenge i vannet. Men ting går i riktig retning, selv om hun selvfølgelig alltid vil være preget av hendelsen, sier bistandsadvokaten.

– Nå ønsker han å prøve å komme videre sammen med datteren og starte et nytt kapittel og nytt liv. Han ønsker derfor ikke noe mer oppmerksomhet rundt saken, annet enn det som kommer nå, avslutter bistandsadvokaten.

– Omfattende og grundig etterforskning

Den avdøde kvinnens forsvarsadvokat, Tore Pedersen, beskriver politiets etterforskning som omfattende og grundig.

– Med henleggelsen til Riksadvokaten er straffesaken avgjort. Slik jeg vurderer det er det ikke grunnlag for å rette mistanke mot andre, sier Pedersen til iTromsø.

Han har ingen bemerkninger til politiets konklusjoner i saken.

– Etter min oppfatning er det som kan gjøres gjort for å lete etter andre forklaringer. Det har vært en omfattende og nødvendig etterforskning, sier Pedersen.