Barnehagebarn smittet av korona

Et barnehagebarn i Tromsø er blitt smittet av koronaviruset.
nyheter

Et barn i Norlandia Polarmåsen barnehage i Tromsø er blitt smittet av koronaviruset. Alle barnets nærkontakter er informert, og formen til banet skal være god, skriver Tromsø kommune i en pressemelding.

Barnet er i familie med en person, som fredag forrige uke testet positivt for viruset og har vært i karantene siden.

– Det er naturligvis alvorlig når vi har smitte i en barnehage. Samtidig er dette en oversiktlig situasjon. Vi kjenner nærkontakter, og barnet har vært i karantene etter at det ble kjent at det var smitte i familien, sier kommuneoverlege Trond Brattland i Tromsø kommune, i pressemeldingen.

Flere i karantene

I alt er 13 barn og fem ansatte i barnehagen satt i karantene.

Norlandia Polarmåsen barnehage eies av Norlandiagruppen. Daglig leder i barnehagen, Kari-Anne Gimse, sier i pressemeldingen at de har tatt alle forholdsregler knyttet til smitte.

– Også foreldre og ansatte som ikke er nærkontakter er informert via SMS og e-post. Vi har etablerte rutiner for å håndtere en situasjon som dette. Hele barnehagen vil holde stengt tirsdag, for å desinfiseres og vaskes ned, sier Gimse i pressemeldingen.