Sjefredaktøren forlater iTromsø – starter opp ny nettavis

Stig Jakobsen blir trønder denne høsten.

Sjefredaktør Stig Jakobsen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Jakobsen, som ble ansatt som sjefredaktør og administrerende direktør for iTromsø i 2015, søker nå nye utfordringer – i Steinkjer.

Årsaken er at Polaris Media vil etablere en ny avis i byen, som følge av at Trønder-Avisa ble kjøpt opp av Amedia tidligere i år.

– Det blir en rein nettavis, og vi satser på å være oppe og gå allerede denne høsten, sier Jakobsen.


SKUP-prisvinner går fra Dagens Næringsliv til iTromsø

Avisa iTromsø styrker stallen denne våren, og henter blant annet Dagens Næringslivs mangeårige korrespondent i Nord-Norge, Rune Ytreberg.


Heldigital

Sjefredaktøren tar med seg to tidligere iTromsø-journalister på flyttelasset sørover; Even Thodesen og Silje Olsen Engenes.

– Vi kommer til å samarbeide tett med Adresseavisen og Polaris’ andre aviser i regionen. Steinkjer er på sett og vis i den samme situasjon som Tromsø, der du har ett stort regionalt nyhetssted i Trønder-Avisa, pluss Steinkjeravisa – som i stor grad satser som papiravis. Vi skal også være god på lokale nyheter, men derimot være heldigital, sier Jakobsen.

– Hva er grunnen til at du forlater iTromsø til fordel for nye eventyr i Steinkjer?

– Jeg har vært med på å starte opp ti forskjellige magasiner gjennom min tid i Bonnier, og dette har vært fantastisk morsomt å være med på. Og jeg har aldri vært med på å starte opp en ny avis. Selv om det kanskje ser slik ut, er jeg faktisk for ung til å ha vært med på oppstarten av iTromsø, humrer sjefredaktøren.


Støtteordning til mediene: – Glad for at det endelig kommer noe

iTromsøs sjefredaktør, Stig Jakobsen, er fornøyd med at regjeringen nå kommer på banen med en redningspakke til korona-rammede medier. Han mener imidlertid av nødhjelpa kommer vel sent - og at totalbeløpet kanskje ikke er stort nok.


– iTromsø kommer til å fortsette i samme gode form.

I overskuelig fremtid vil sjefsansvaret for iTromsø bli overtatt av en annen person, men da dette ikke enda er styrevedtatt vil ikke Jakobsen røpe navnet på vedkommende.

– Vi har planer for hvordan dette skal løses, og min avgang vil bli udramatisk for iTromsø sin del, sier han, og legger til:

– iTromsø kommer til å fortsette i samme gode form. Det er jeg helt sikker på.

Klubbleder i iTromsø, Christer Pedersen, har følgende kommentar til dagens nyhet:

– Vi har blitt informert tidligere at noe har vært på gang, og vi har fått lovnader om at den øvrige ledelsen her på huset i liten grad vil bli påvirket som man kanskje kunne frykte. Vi er fornøyde med informasjonen klubben har mottatt. Løsningene vi har fått skissert kommer til å fungere helt greit, sier journalisten.