Gjør deg klar til en våt helg

Høstværet i Tromsø kommer til å fortsette i sitt vante lag i dagene framover.

VÅTT: Onsdag og torsdag er dagene hvor det er størst sannsynlighet for å se sola. Til helga er det derimot mer nedbør i vente.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Med flere dager med grått vær i vente, svinner håpet om at sommeren ikke er helt over sakte ut. De som ennå ikke har pakket vekk grillutstyret burde kanskje begynne å vurdere det nå.

– Været kommer til å fortsette slik som det har vært tidligere i uka, det vil si med slappe regnbyger fra vest og nordvest, forteller Ola Bakke Aashamar, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga.


Kjenner du været på gikta? Eksperten forklarer om det er innbilt eller reellt

Mange sier at de kan kjenne det på gikta at det kommer dårligere vær, men er det innbilt eller på ordentlig? Det kan overlege Gunnstein Bakland svare på.


Ujevnt vær

Ifølge meteorologen kommer det til å bli skiftende vær de kommende dagene.

– Vi har ikke veldig solide værsystemer akkurat nå. Det er verken kraftig vind eller kraftige byger, sier Aashamar.

Temperaturen kommer også til å holde seg slik den har vært.

– Der er det heller ikke veldig store endringer. Den kommer til å holde seg på rundt ti grader, kanskje litt under. Dersom det blir klarvær på kveldene så kan det bli ganske kaldt, sier Aashamar og legger til at det kan bli minusgrader om kveldene i indre strøk.

– Vil dette si at vi kan få snø på fjelltoppene?

– De største fjelltoppene kan det komme snø på.


Kommentaren

Været i Nord-Norge er som en bedragersk venn, både når det er for godt og når det er for dårlig

Hadde det ikke vært for været, ville nordlendingene vært like saktmodige som bibeltro tørrpinner på Sørlandet. Vi ville simpelthen manglet noe som virkelig engasjerte oss.


Nedbør til helga

Til helgen vil været derimot forverre seg.

– På fredag blir det nok litt mer nedbør. Det kommer et lavtrykk fra Nordatlanteren som gir oss regn. Det kommer til å gå verst ut over Nordland, men vi kommer til å merke det i Troms også. Nedbøren kommer til å vare fredag og lørdag, samt første del av søndagen, sier meteorologen.

– Hva er sannsynligheten for at vi kan få sett noe av sola de neste dagene?

– Det er ikke noe tydelig værbilde som kommer inn, men det ser ut til at skyene kan sprekke opp mellom bygene, og da kan man være så heldig at man får sett sola, sier Aashamar og legger til at onsdag og torsdag er dagene med størst sannsynlighet for å få sol på kroppen.